BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.388,71
HABER /  DÜNYA

Oral Çalışlar'dan Aydınlık ve MİT itirafları!

Habertürk'te konuşan Oral Çalışlar 12 Eylül öncesinde Aydınlık gazetesinde tanık olduklarına dair çarpıcı itiraflarda bulundu...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in konuğu olan Radikal yazarı Oral Çalışlar çarpıcı açıklamalarıyla dikkat çekti. 12 Eylül darbesinin yıldönümünde konuşan Çalışlar darbe öncesi ve sonrasında yaşadıklarına dair birbirinden ilginç itiraflarda bulundu.

Çalışlar darbe öncesi çalıştığı Aydınlık gazetesindeki yayın politikaları hakkında ilginç açıklamalar yaparken gazeteye gidip gelen MİT mensuplarını anlattı. Darbe sonra cezaevinde gördükleri işkenceleri anlatan Çalışlar askeri yönetiminin işlediği insanlık suçlarını gözler önüne serdi.

"SAĞCI ÖLDÜRDÜĞÜNCE HABER YAPIYORDUK, SOLCU ÖLDÜRDÜĞÜNDE YAPMIYORDUK"
 
Gazeteci Oral Çalışlar ise 12 Eylül döneminde yaşadıklarını anlattı. "O dönem sol ve sağ arasında şiddet vardı ama sol içi şiddet de vardı." diyen Çalışlar, "Aydınlık'ta resmini basıp sağcı cinayet işlediğinde haber yapıyorduk, ama solcu cinayet işlediğinde kol kırılır yen içinde kalır diyerek haberini yapmıyorduk." diye konuştu.
 
"MİTÇİLER BİZE HABER GETİRİYORDU"

12 Eylül döneminde Aydınlık Gazetesinde yöneticilik yapan Çalışlar, "O sırada bazı MİT elemanı subaylar gazeteye gelip bize bilgi veriyorlardı. Bir tanesi Barış Manço'nun kayınpederi Turan Çağlar'dı. Onu 12 Eylül'den sonra Amerikan ajanı diye aldılar, sonra bence öldürdüler." dedi.
 
"DAYAK YEDİK, HAKARET İŞİTTİK"

Mamak cezavindeki günlerinin korkunç olduğunu söyleyen Oral Çalışlar, "Bizi kafes diye bir yere koydular. Kötü bir traş makinasıyla kan akıtarak saçlarımızı kestiler. Askerlerin ellerinde sopalar vardı. Sürekli dayak atıyorlardı, hakaret ediyorlardı.. Her gün Atatürkçülük eğitimi görüyorduk. Söyletmedikleri ırkçı marş kalmadı." şeklinde konuştu.