BIST 10.471
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.434,40
HABER /  GÜNCEL

Oradaki birliğin özelliği neydi?

PKK'lı teröristlerin 8 askerimizi şehit ettiği birliğin özelliği neydi? İşte o birliğin video görüntüleri...

Abone ol

Türkiye, güne Hakkâri'den gelen acı haberle sarsıldı. Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe mevkiindeki seyyar birliğe teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 8 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Öğlen saatlerinde aynı bölgede bu kez mayın patlaması meydana geldi.

Operasyona çıkan timlerin mayına basması sonucu 2 asker şehit olurken 2 asker de yaralandı. Çatışmalarda 12 terörist öldürülürken, Irak ve İran'a kaçan teröristlere kobra helikopterler ve F-16 uçakları bomba yağdırdı. Alınan bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hafta içinde gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyona destek amacıyla sınır bölgesine gelen askeri birliğe, gece 02.00 sularında kalabalık bir terörist grup tarafından saldırı düzenlendi.

Türkiye - Irak sınırının sıfır noktasındaki Günyazı köyüne yakın yüksek bir tepeye konuşlanan birliğin bütün unsurlarına aynı anda ateş açıldı. Askerler de teröristlere anında karşılık vererek çatışmaya girdi. Çatışmanın sabahın ilk ışıklarına kadar sürdüğü ifade ediliyor. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderilirken, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlandı.

Türkiye-Irak-İran üçgeninde bulunan Şemdinli ilçesi yüksek dağlarla çevrili bulunuyor. PKK'lı teröristlerin saldırdığı yer, Günyazı köyü Tanyolu mezrasında bulunan Tekeli Jandarma Sınır Taburu'na bağlı bir üs bölgesi olduğu kaydediliyor. Sınır ötesi operasyona destek amacıyla bölgeye sevk edilen seyyar birliğin burada bulunduğu, şehitlerin büyük bölümünün de bu birliğe mensup olduğu kaydediliyor.


İŞTE O BİRLİĞİN VİDEOLU GÖRÜNTÜLERİ