BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Irak'ın kuzeyini halletmek lazım!

Emekli Orgeneral Edip Başer saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Irak'ın kuzeyini halletmek lazım" dedi.

Abone ol

Emekli Orgeneral Edip Başer, Hakkari'deki hain saldırıyla ilgili olarak çok net konuştu: Irak'ın kuzeyini halletmek lazım...

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan sanıkların çocuklarının düzenlediği Babalar Günü etkinliğine katılan Emekli Orgeneral Edip Başer, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Emekli Orgeneral Edip Başer, "Ben TSK ya da başka kurum adına konuşma hakkına sahip değilim, kendim bildiğim kadarıyla bilgilerime dayanarak diyorum ki, mutlaka Irak'ın kuzeyini halletmek gerek. Bunun için Irak'ın kuzeyinde hüküm sürmekte olan ve yakın bir geçmişte Ankara'dakırmızı halılar ile karşılayıp bağrımıza bastığımız bir zat var biliyorsunuz o zata bazı şeyleri çok açık ve net söylemek lazım" diye konuştu.

Başer, "Terör örgütü bu ülkeden bir şey istiyor: Bu da ülkeyi bölmek. İlk aşaması kardeş kavgası çıkarmaktır. Türk-Kürt ayrımı yaparak bu 2 grubu düşman haline getirmeye çalışmaktadır. Ülkeyi bir iç savaşa sürükleyerek kendi amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Teröre karşı yüzde 100 önlem alamazsınız çünkü terör örgütünün ne insani ne yasal ne de ahlaki sınırlaması vardır. Terörle mücadele sadece silahlı güçlerle yeterli değildir. Devletin diğer kurumlarının da üzerlerine düşen görevler sorumluluklar vardır.Her biri aynı ciddiyetle eşgüdüm içinde yapılmalıdır" dedi.

Demokratik açılım sürecini de değerlendiren Başer, " Vatandaş olarak daha henüz açılımın ne olduğunu bilmiyorum gerçekten demokratikleşme diyerek teröre taviz vermeye kalkarsanız o kapıyı bir kere aralarsınız artık o kapıyı ardına kadar açmadan terörü durduramazsınız. Çünkü terörist o taviz ile yetinmez, kapının tamını aralanmasını ister" dedi.