BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Operasyonda SON DAKİKA gelişmesi

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen 66 kişinin ifadeleri alınıyor.

Abone ol

İstanbul'da gerçekleştirilen büyük yolsuzluk operasyonu gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerin ifadeleri alınmaya başlandı.

Büyük rüşvet operasyonunda adı geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Arslan, iş adamı Reza Zarrab, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 66 kişi 3 grup halinde sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

30 ŞÜPHELİNİN İFADESİ TAMAMLANDI 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıların bulunduğu 7. kata çıkarıldı. Şüphelilerin ifadeleri soruşturmayı yürüten savcılar Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve soruşturmaya sonradan dahil edilen savcılar Ekrem Aydıner ile Mustafa Erol tarafından alınıyor.

Aralarında işadamı Ali Ağaoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de bulunduğu yaklaşık 30 şüphelinin savcılık ifadelerinin tamamlandığı öğrenildi. Barış Güler ile Reza Zarrab'ın da bulunduğu adliyeye son getirilen gruptakilerin ifadesine ise henüz başlanmadığı belirtildi.