BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,10
HABER /  DÜNYA

Operasyonda flaş gelişme DEAŞ'a karşı zafer ilan etti

Musul'da terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonuyla ilgili Irak Başbakanı İbadi'den son dakika açıklaması geldi. Haydar el-İbadi, DEAŞ'a karşı zafer ilan ederek askerlerini kutladı.

Abone ol

2014 yılında Irak'ın Musul kentini ele geçirerek hilafet ilan eden terör örgütü DEAŞ'a karşı 2016 yılında başlatılan operasyonda sona gelindi. Irak Başbakanı İbadi, askerlerini tebrik ederek DEAŞ'a karşı Irak ordusunun zaferini ilan etti.

Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Musul’da bulunan IŞİD militanlarının son direnişleri de kırılarak kentten atıldılar.

Bazı yayın organları, kentteki son çatışmaların Bab al-Tub, Suq al-Sagha ve Najafi caddelerinde meydana geldiğini duyurdular.

İBADİ MUSUL'DA

IRAK Başbakanı Haydar Abadi, Musul'da DEAŞ'a karşı mücadelede yer alan güvenlik güçlerini kutlamak ve ve zafer konuşması yapmak için Musul'a gitti.

Irak Bölgesel Kürt yönetimine yakınlığı ile bilinen Rudaw Televizyonu'nda yer alan habere göre, Irak Başbakanı Haydar Abadi, Musul kent merkezinde Irak güvenlik güçlerini DEAŞ'a karşı elde edilen başarı nedeniyle kutladıktan sonra,  kazılan zafer ile ilgili açıklama yapacak.  

DEAŞ tarafından Haziran 2014 ele geçirilen ve 'Hilafet' ilan edilen kent olan Musul'un geri alınması için Ekim 2016'da operasyon başlatıldı. IIrak ordusu, Peşmerge Güçleri, Sünni Arap aşiretlere bağlı silahlı gruplar ve Şii milisler Musul’u kurtarma operasyonunda yer aldı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de operasyona havadan destek verdi. Irak ordusu, Ocak ayında Musul'un doğu yakasının tamamen kurtarıldığını açıkladı Operasyonun başlamasıyla birlikte yüzbinlerce kişi evlerini terk etti.