BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.432,75
HABER /  DÜNYA

Operasyon organize suç kapsamında

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bu sabah İstanbul’da taraftar gruplarına yönelik bir operasyon yapılmasına ilişkin, "Bu, taraftar gruplarını...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bu sabah İstanbul’da taraftar gruplarına yönelik bir operasyon yapılmasına ilişkin, "Bu, taraftar gruplarının organize suç faaliyetlerine karışması iddiasıyla başlatılan bir operasyondur. Yönetimlere baskı yapmak, yağmacılık veya zorla bilet almak gibi çeşitli suçları ve iddiaları kapsayan soruşturmadır" dedi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nin 2013-2014 akademik yılı açılış töreni öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ’Galatasaray-Beşiktaş maçında çıkan olaylar kapsamında bu sabah İstanbul’da taraftar gruplarına yönelik bir operasyon yapıldı, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz’ sorusuna Güler, "Aralık 2012 tarihinde başlatılan bir projeli operasyondur. Cumhuriyet savcılarının nezaretinde başlatılmıştır. Bu, taraftar gruplarının organize suç faaliyetlerine karışması iddiasıyla başlatılan bir operasyondur. Yönetimlere baskı yapmak, yağmacılık veya zorla bilet almak gibi çeşitli suçları ve iddiaları kapsayan soruşturmadır. Bununla ilgili olarak 96 hedefe yönelik operasyon başlatılmıştır. Şu ana kadar 69 kişinin gözaltına alındığını biliyoruz. 6222 Sayılı Kanun kapsamında olmayan bir operasyondur. İşin içinde şiddet kullanılması, bir örgütle bu işi yürütmeye yönelik bir operasyondur. Bizim, Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili olarak 6222 Sayılı Kanun kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar da devam etmektedir" cevabını verdi.
(İHA)