BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL

Operasyon kararının ne zaman çıktığı belli oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada polislere yapılan operasyon kararının ne zaman çıktığı açıklandı.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ,arama, yakalama ve gözaltı kararlarının, 4 gün önce kurulan 2. Sulh Ceza Hakimi tarafından verildiği belirtildi.
 
67 POLİS YAKALANDI, 48 POLİS ARANIYOR

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılında başlatılan Selam Tevhid örgütüyle ilgili soruşturmada 251 kişi hakkında takipsizlik kararı verildiği ifade edildi. Bu soruşturma kapsamında Başbakan ve bakanların görüşmelerinin dinlendiği, soruşturmayı yapanların gerçek amaçlarının ise ‘casusluk’ olduğu iddia edildi.

Sahur vakti başlatılan operasyonlara 115 emniyet yetkilisi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildiğini belirten başsavcılık, 67 emniyet mensubunun gözaltına alındığını, 48’inin ise arandığını açıkladı.

KANUNSUZ DİNLEME YAPTILAR 

Açıklamada ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çok sayıda kişinin kanunsuz olarak dinlendiği belirtildi.

Bu arada, KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten polislerin gözaltına alınma kararını ise 4 gün önce kurulan 2. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur verdi. 18 Temmuz Cuma günü kurulan mahkemenin ilk iş gününde operasyona karar vermesi dikkat çekti.