BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Operasyon Doğana sıçradı

12 dalga operasyonu gittikçe şoke ediyor. Operasyon Doğan'a da sıçradı. Az önce Doğan Grubu icra kurulu üyesi gözaltına alındı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Bugün saatler 07.10'u gösterirken Emniyet Müdürlüğü Ergenekon'un 12. dalgası için harekete geçti. Bu sefer de Emniyet'in hedefinde yine çarpıcı isimler vardı. Üstelik operasyon akşama doğru Doğan Grubuna sıçradı.

MEHMET HABERAL GÖZALTINDA
12. DALGANIN ESRARENGİZ OTELİ
İlk önce Ankara'da Başkent Üniversitesi rektörlük binası, bu üniversitenin kurucusu rektör Mehmet Haberal'ın evi, Haberal'ın sahibi olduğu Kanal B televizyonu, Kızılcahamam'daki Patalya Oteli'ne baskın düzenlendi. İstanbul'da ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın evinde arama yapılmaya başlandı. Ayrıca birçok kentte de derneğin şubelerine eşzamanlı operasyon düzenlendi.
 
Mehmet Haberal'ın evindeki aramalardan sonra rektör gözaltına alındı ve İstanbul'a getirildi. Haberal'ın gözaltına alınması Başkent Üniversitesi'nde tepkiyle karşılandı. Üniversite senatosu 'rektörümüzün arkasındayız' açıklaması yaptı.

Haberal da Adli Tabipin yanından çıkarken "Atatürk cumhuriyetine yakışmıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
REKTÖRLER OPERASYONU!

Ankara'da Haberal'a yönelik operasyonlar düzenlenirken Samsun, Malatya ve Bursa'da da eski rektörlere yönelik operasyonlar devam ediyordu. Ardından oralardan da gözaltı haberleri geldi. Prof. Dr. Ferit Bernay (OMÜ Eski rektörü) ve Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu (İnönü Üniversitesi eski rektörü) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, gözaltına alındı.
 
GİRESUN REKTÖRÜ GÖZALTINDA
 
Ergenekon Giresun'a da sıçradı. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman  Metin Öztürk'a ait 3 bilgisayarın harddiski ile bazı evraka el konuldu.

Öztürk'ün Kale Mahallesi Rektörlük binasındaki odasında saat 12.00 sıralarında arama yapmaya başlayan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını tamamladı.

Ekiplerin, Öztürk'ün odasındaki 2 bilgisayardaki harddiskler ile bazı belge ve bilgileri kopyalayarak aldığı belirtildi. Polisin ayrıca Öztürk'ün, Gazipaşa Yerleşkesindeki lojmanında bulunan 1 adet bilgisayarının harddiskine de el koyduğu öğrenildi.

Bu arada, Rektörlük önünde toplanan ve sivil toplum kuruluşları ile akademik personelden oluşan bir grup,Öztürk'ün gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

65 BİN ÖĞRENCİYE ERGENEKON ŞOKU
İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINANLAR

[PAGE]

SAYLAN'IN EVİ 7 SAAT ARANDI
SAYLAN'I ÇILDIRTAN EL KOYMA

İstanbul'da ise Türkan Saylan'ın evindeki arama tam 7 saat sürdü. Kanser tedavisi gördüğü hastaneden izinli olarak evinde bulunan Saylan gözaltına alınmadı ama yorgunluğu belli oluyordu. Polisler gittikçen sonra yaptığı açıklamada "Ben Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı olarak 'ÇYDD varsa ne şeriat, ne darbe olur' derim." diye tepkisini belirtti.

Aramalara ilişkin bir hukuksuzluk yüzünden 65 bin öğrencinin bursunu alamamakla karşı karşıya olduğunu da şöyle anlattı:

TÜRKAN SAYLAN 100 BİN DOLARI REDDETMİŞTİ

"29 bin üniversite öğrencisine, 36 bin kız öğrenciye burs veriyoruz. Bilgisayarları alıp gittiler. Üstelik de kopyasını çıkarmadan. Kopyasını çıkarmak haftalarca sürer demişler... Şimdi o çocuklar bu ay burslarını alamayacak, ekmek paralarını alamayacak. Çocuklarımızın burslarını alamayacak olması beni çok üzdü, çok kızdırdı. Bu iş hukuka uygun değil. Hukukçularla toplanıp çalışmalar yapacağız inşallah. Burslarla ilgili her şube savcılığa başvuracak."

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINANLAR

- Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı

-Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Çağdaş Yaşamı
Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel

- ÇYDD Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz

-68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Namık Kemal Boya

-Oya Kaynak

-Özkan Akyol

-Derviş Özçelik

-İpek Mavili

-Ali Naci Kılıç

-Şener Korsan

-Sibel Muşoğlu

-Cihan Demirci

-Ömer Sadun Okyaltırık

-Bahriye Uğurel

-Eda Yakmaz

-Şükriye Varlık

OPERASYON DOĞAN GRUBUNA SIÇRADI
 

[PAGE]

DOĞAN GRUBUNA SIÇRADI

Akşam saatlerinde de kamuoyu bir başka haberle şoke oldu. Operasyon Doğan Grubu'na da sıçramıştı. Doğan Grubu İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen de Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Tijen Mergen "Baba Beni Okula Gönder" ve "Kardelenler" kampanyasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ortaklaşa bir çalışma yapmıştı.

Mergen, 2003’ten beri Doğan Gazetecilik bünyesinde Pazarlama ve İş Geliştirme Grup Başkanı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi olarak çalışıyor. 2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından verilen “Yılın Profesyonel İş Kadını” ödülünü almıştı


Volkan Vural, Hamdi Akın ve Ertuğrul Özkök ve Mergen bir arada görülüyor. Özkök, Mergen için "basının en güzel yöneticisi" derdi...

OPERASYON YAPILAN DİĞER İLLER

[PAGE]

BURSA'DAKİ ARAMALAR SONA ERDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bursa Şubesi'nde sabah erken saatlerde başlayan arama çalışmaları sona erdi.

Alınan bilgiye göre, saat 06.30'da Altıparmak Caddesi Altıparmak Sokak'taki bir apartmanın 4. katında bulunan dernek şubesine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerine bağlı ekipler, binada yaklaşık 11 saat kaldı.

Şubede bulunan bir bilgisayarın sabit diski, dernek tutanakları, CD ve kasetlerle, gelir gider defterleri, banka cüzdanları ve burs ödeme evrakına el koydukları bildirilen güvenlik görevlileri, saat 17.15'te dernekten ayrıldı.

Arama çalışmaları sırasında dernek binasında bulunan ÇYDD Bursa Şube Başkanı Kadriye Uysal, güvenlik güçlerinin ayrılmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, ''ÇYDD'nin yolunun Atatürk'ün çizdiği laik, aydınlık bir yol olduğunu'' belirtti.

''Biz kurulduğumuz günden beri, bu yolda güvenle ve inançla yürüyoruz. Yaptığımız her şey, bu ülkenin Anayasasına, kanunlarına, düzenine, rejimine uygundur ve o çerçevede çalışan bir derneğiz. Burs veriyoruz, yoksul öğrencilere eğitim olanağı sağlıyoruz'' dedi.

Polis tarafından alınan evrakın kendileri için çok önemli olduğunu ve ne zaman kendilerine teslim edileceğini bilmediklerini anlatan Uysal, ''Bu evraka ilişkin birer kopya tarafımıza verilmedi. Bizim evrakımızdan yana hiçbir eksiğimiz, gizlimiz yok. Korkacağımız hiçbir şey de yok'' diye konuştu.


İZMİR: (Devam ediyor)

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Ergenekon soruşturması kapsamında Kıbrıs Şehitleri caddesindeki ÇYDD İzmir Şubesi'nde arama yapıyor.

VAN'DA ARAMALAR TAMAMLANDI

''Ergenekon'' Soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Van Şubesinde bu sabah erken saatlerde başlayan arama tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, bu sabah saat 07.00'de başlayan Zübeyde Hanım Caddesi Ortaklar İş Merkezi 6. katta bulunan ÇYDD şubesindeki arama çalışmalarını saat 20.00'de bitirdi.

Aramanın ardından ekipler, içinde evrakların olduğu torbalarla şubeden ayrıldılar.

Arama ile ilgili açıklama yapan ÇYDD Van Şube Başkanı Armağan Bayraktar, aldıkları kararların her zaman arkasında olacaklarını söyledi.

ANTALYA'DA 7 SAAT ARAMA

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi'nde polis tarafından yapılan arama sona erdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, ÇYDD'nin Bahçelievler Mahallesi'nde bir apartmanın zemin katındaki şubesinde yapılan aramalar yaklaşık 7 saat sürdü. Polis ekipleri, aramanın tamamlanmasının ardından şubeden, mühürlü bir koli ve bir torbayla ayrıldılar.

Aramanın ardından ÇYDD Antalya Şube Başkanı Yurdanur Balaban, gazetecilere açıklama yaptı. Derneklerinin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı gereği arandığını belirten Balaban, kendilerinin suç ve suç örgütleriyle herhangi bir ilişkilerinin bulunmadığını söyledi.

Polislerin dernekteki bilgisayarlara, karar defterlerine, telefon fihristlerine, burs verilen ve burs başvurusunda bulunan öğrencilere ait listelere, fotoğraflara ve şube projelerine el koyduklarını ifade eden Balaban, ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın mesajını da okudu.

Balaban, şubede arama yapan polislerin kendilerine saygılı ve nazik davrandığını, teselli vermeye çalıştıklarını ve kendilerine verilen görevleri yaptıklarını kaydetti.

ÇYDD Antalya Şubesi Avukatı Şaziye Şahin de dernek faaliyetlerinin insanların gözü önünde yürütüldüğünü söyledi.

Öte yandan, arama sırasında bina dışında toplanan ''Biz kaç kişiyiz'' derneği üyeleri ve sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, ÇYDD'ye destek verdi. CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli de aramalar sırasında bina önüne gelerek dernek üyelerinden bilgi aldı.

ÇYDD Antalya Şubesi'nin bulunduğu sokaktaki bazı vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerine Türk bayrağı asarak şubedeki aramaları protesto etti.

ÇYDD Alanya Şubesi'ndeki yaklaşık 8 saati bulan aramaların ise halen devam ettiği  belirtildi.

ADANA: (Sona erdi)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Adana şubesindeki arama sona erdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Çınarlı mahallesindeki dernek binasında başlatılan aramalar tamamlanırken, gözaltına alınan olmadı.

Güvenlik güçlerinin, bilgisayar harddiskleri ve bazı belgeleri doldurdukları
koli ve poşeti, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

MERSİN: (Sona erdi)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi'nde başlatılan arama sona erdi. Polis, arama sonrasında dernekteki bilgisayarın harddiski ile bazı CD ve belgelere, incelemek üzere el koydu. Olayla ilgili gözaltı olmadığı bildirildi.

ŞANLIURFA: (Sona erdi)

ÇYDD Şanlıurfa Şubesi'nde yapılan arama sona erdi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, ÇYDD'nin Kadri
Eroğan Caddesi'ndeki bir iş merkezinin ikinci katındaki şubesinde yapılan arama, yaklaşık 7 saat sürdü. Şubedeki bilgisayarın harddiski ile çeşitli dokümanlara el koyan ekipler, aramanın ardından dosyaları koydukları çuval ve kutuyla binadan ayrıldı.

DİYARBAKIR: (Sona erdi)

"Ergenekon" soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Diyarbakır Şubesindeki aramalarda, cd, bilgisayar ve bazı evraklara polis tarafından el konuldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla yapılan aramada, el konulan cd, bilgisayar ve bazı evraklara incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 


TRABZON: (Sona erdi)
"Ergenekon" soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Trabzon Şubesi'nde polislerce yapılan arama, sona erdi.Ekipler, şubedeki çeşitli evrak ve bilgisayar hard disklerini alarak, emniyet müdürlüğüne götürdü. 

KARS: (Sona erdi)
ÇYDD Kars Şube Başkanı Vedat Akçayöz'ün işyerinde arama yapıldı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri öğlen saatlerinde ÇYDD Kars Şube Başkanı Vedat Akçayöz'ün Bakırcılar Caddesindeki iş yerine gelerek arama yaptılar.

Buradaki aramada, Akçayöz'ün iş yerindeki bilgisayar kasası, CD ve evrakları incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.