BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Etimesgutta başkan çok dertli!

MHP'den Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Enver Demirel, eski yönetimi şikayet etti. Demirel'e göre belediye boş yere borçlanmış!

Abone ol

MHP'den Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Enver Demirel, Etimesgut'un önceki dönem kötü yönetildiğini ifade ederek, ''Tabloyu iyi görün, Etimesgut bir daha hata yapmasın'' dedi.

Demirel, belediye binasında düzenlediği toplantıda, Etimesgut belediyesinin gelir gider hesaplarını açıkladı.

''Kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmediğini'' belirten Demirel, ancak seçimden ''5-10 gün önce'' çeşitli firmalarla hizmet alımı sözleşmeleri yapıldığını ve ihtiyaç fazlası personelin işe başlatıldığını söyledi.

Demirel, şunları kaydetti:

''Seçimden sonra bazı belediye çalışanları göreve gelmedi. Hizmet alımı yapılan şirketin sahibi beni aradı ve 'Ne yapalım başkan' diye sordu. Ben de 'Prosedür neyse onu yapın' dedim. Bu, 10-15-20 kişi olabilir. İlişiği kesildi. Bazı internet siteleri ise 'Etimesgut'da işçi kıyımı' diye haber yaptı.

Belediyenin kadrolu memur ve işçi sayısı 404. Hizmet alımı şeklinde çalışanlar ise 966 kişi. 62 kişi de stajer. Toplam çalışan sayımız 1432 kişi.''

Belediyenin borçlarının 1 Nisan itibarıyla 33 milyon 213 bin 705 lira olduğunu bildiren Demirel, buna karşılık İller Bankası'ndan 1 milyon 103 bin 826 lira pay aldıklarına işaret etti.

Kendisinden önceki belediye yönetiminin belediye ait arsaları satarak gelir sağlamaya çalıştığını ancak arsalar bitince sistemin tıkandığını anlatan Demirel, ''Giderler arasında 250 bin lira yakıt var. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu 70-80 milyara çekeceğim'' dedi.

Demirel, ''Tabloyu iyi görün, Etimesgut bir daha hata yapmasın'' diye konuştu.