BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.427,32
HABER /  GÜNCEL

Onlarca kişinin gözleri önünde öldü

Kadıköy'de, okulu kırarak arkadaşlarıyla birlikte denize giren 14 yaşındaki Mustafa Dindar, boğularak hayatını kaybetti.

Abone ol

Olay Bostancı Sahil’de saat 16.15 sıralarında meydana geldi. Ümraniye İnanç Türkeş İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Mustafa Dindar, 3 arkadaşıyla birlikte okulu kırarak yüzmek için Bostancı’ ya geldi. Beltur önündeki sahilden denize giren Dindar, bir süre sonra gözden kayboldu. Çırpınarak suyun üzerine çıkmaya çalışan Mustafa Dindar’ı gören arkadaşları kurtarmak için yanına gitti.

Dindar’ın elini tutan 3 arkadaşı, tüm çabalara rağmen yukarı çekemedi. Bir süre sonra Mustafa Dindar, suyun içinde kayboldu. Bu sırada yürüyüş yapan bir vatandaş, elbiselerini çıkararak denize atladı. Suyun altında talihsiz genci arayan vatandaş, bir süre sonra Dindar’ın cansız bedenine ulaştı. Mustafa Dindar’ın cesedi polisin de yardımıyla sahile çıkarıldı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 14 yaşındaki Mustafa Dindar’ı tekrar hayata döndürmek için çabalarken, yaklaşık 10 dakika süren çalışmalar sonuç vermedi. Dindar’ın cesedi, yapılan incelemelerin ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Olay sırasında sahilde onlarca kişinin olduğu ve gençlerin yardım çığlıklarına rağmen yardıma koşmadığı iddia edilirken, Dindar’ın, sahile yakın yerde bağlı sandalların halatlarının ayağına dolanması nedeniyle boğulmuş olabileceği öne sürüldü.