BIST 10.228
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,67
HABER /  GÜNCEL

Onlar bir de özür bekliyor

SÜTAŞ’tan işçilerin çıkarılması ve ardından TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın istifası ile gelişen süreçte, SÜTAŞ ile ilgili eylemlere bir y...

Abone ol

SÜTAŞ’tan işçilerin çıkarılması ve ardından TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın istifası ile gelişen süreçte, SÜTAŞ ile ilgili eylemlere bir yenisi daha eklendi. Yılmaz’ın istifasını yeterli bulmayan grup, özür beklediklerine dikkat çekerek SÜTAŞ görevlilerine lokum ikram etti.
Ataşehir’de bulunan SÜTAŞ Genel Müdürlük Binası önünde toplanan bir grup, Muharrem Yılmaz’ın istifasının yeterli olmadığını belirterek eylem yaptı. Kendilerine Platform Siyah adını veren grup, daha sonra bina önünde basın açıklaması yaptı. SÜTAŞ’tan 2012 yılında 30, daha sonra da 26 kişinin işten çıkarıldığına dikkat çeken grup üyeleri, eylem alanına ise hayvan pisliği dökülmesini eleştirdi.
İşçilerin sendikal haklarının ellerinden alındığını belirten grup, “Yaptıkları gayri insani hareketin basında yer alması üzerine TÜSİAD’ın itibarının zedelenmemesi için Muharrem Yılmaz istifa etmiştir. Fakat bu kesinlikle yeterli değildir. İşten çıkarılan işçilerin haklarının iade edilip işe geri alınmaları, işçilerin maddi manevi tazminatlarını ödemeleri ve yaptıkları saygısızlıktan dolayı özür dilemeleri gerekmektedir” şeklinde açıklama yaptı.
Ellerinde ‘Kim ne yerse onu ikram eder’ ve ‘Ekmeğiyle oynadın onuruyla oynama’ şeklinde pankartlar taşıyan grup üyeleri, eylem sonunda yanlarında getirdikleri tatlıları SÜTAŞ görevlilerine ikram etti. Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
(İHA)