BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,90
ALTIN 2.389,93
HABER /  GÜNCEL

Yemen: Kontrol noktasına saldırı, 14 ölü

Ülkenin güneyinde bir askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 8'i asker 14 kişi hayatını kaybetti. Otomatik silahlarla düzenlenen saldırıyı El Kaide'nin gerçekleştirdiği düşünülüyor.

Abone ol

Yemen'in güneyinde El Kaide militanları tarafından gerçekleştirildiği düşünülen bir saldırıda, yetkililerin verdiği bilgiye göre 14 kişi hayatını kaybetti.

Militanlar sabah karşı Şabva bölgesindeki Bayhan'da orduya ait bir kontrol noktasına otomatik silahlarla ateş açtı.

İçişleri bakanlığı 8 askerin ve 6 aşiret üyesinin öldüdüğünü açıkadı.

Bu arada ordunun verdiği bilgiye göre Nisan ayından bu yana ülkenin güneyinde El Kaide'ye karşı başlatılan operasyonlarda 40 asker ve 500 militan hayatını kaybetti.

2012 yılında benzer operasyonlarda ordu Şabva ve Abyan bölgelerindeki ana şehirlerin kontrolünü ele geçirmiş, ancak militanlar uzak alanlara çekilerek yeniden bir araya gelmeyi başarmıştı.

Örgütün güçlü olduğu bölgelere düzenlenen insansız hava aracı saldırılarını takiben 29 Nisan'da başlayan yeni operasyon dalgasıyla militanlar çöle ve dağlık alanlara çekilerek güvenlik personeline karşı saldırıları artırdı.

Albay Said el Fekuh Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında Marib bölgesinde bulunan ve örgütün güçlü olduğu bölgelere de saldırı hazırlığında olduklarını söyledi.

Yemen Devlet Başkanı Abdrabbuh Mansur Hadi Nisan ayında Yemen'in El Kaide'nin yerel kolu olan Arap Yarımadası'nda El Kaide (AQAP) ile savaş halinde olduğunu duyurmuştu.

AQAP ve müttefikleri 2011 yılında uzun süredir devlet başkanı olan Ali Abdullah Salih'in koltuğundan indirilmesini takiben hükümetin ülkede istikrarı sağlama çabasına engel oluyor.