BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,41
HABER /  GÜNCEL

Dağa kaçırılan çocuklar için flaş gelişme!

PKK'nın kaçırdığı çocuklardan 3'ü Hakkari'de güvenlik kuvvetlerine teslim edildi.

Abone ol

ŞIRNAK ve Hakkari'de, aralarında Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerden birinin çocuğunun da bulunduğu 3 PKK'lının güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda, 2 kadın gözaltına alındı. Evde ayrıca dağa götürüleceği belirtilen 3 kız da bulundu.

HAKKARİ'DE BİR EVE OPERASYON DÜZENLENDİ

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu, "Terör örgütü PKK'ya eleman kazandıran kişilere yönelik" Yeşildere Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlendi.

DAĞA GÖNDERİLECEK 3 ÇOCUK BULUNDU

Operasyonda, 2 kadın gözaltına alındı. Evde ayrıca dağa götürüleceği belirtilen ikisi 18 yaşından küçük 3 kız da bulundu. Kızların ikisinin Diyarbakır'da eylem yapan annelerin çocukları olduğu öğrenildi.

ÇOCUKLAR DİYARBAKIR'A GETİRİLECEK

Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, çocukların Hakkari'de teslim alınarak Diyarbakır'a getirileceğini söyledi.

ANNELER OTURMA EYLEMİ BAŞLATMIŞTI

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatmıştı. Belediye önünde temizlik nedeniyle uzaklaştırıldıklarını iddia eden aileler, eylemlerini belediye önünden geçen Elazığ Caddesi'ni trafiğe kapatarak sürdürmüştü. Acılı aileler BDP ve Selahattin Demirtaş'a tepki göstermişti.