BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,54
ALTIN 2.377,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İzmir İl Başkanı: Bunu beklemiyorduk

Genel merkez tarafından istifa istenen AK Parti İzmir İl teşkilatı Başkanı basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

AK Parti il yönetimlerinde yapılan yenileme çalışmaları devam ediyor. İstifası istenen AK Parti İzmir İl Teşkilatı, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde böyle bir şey bemlemediklerini açıkladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 4 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevini dün itibarıyla sona erdirdiğini, genel merkezin isteği üzerine kendisi ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını sunduğunu açıkladı. Akay, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, makam ve mevkilerin insanlar için bir imtihan yeri olduğunu belirtti.

43 İLDE REVİZYONA GİDİLİYOR

Teşkilat yönetimlerinin yenilenmesini cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından beklediklerini ancak bunun 3 ay önce gerçekleştiğini dile getiren Akay, "43 tane ilde bir revizyona gidiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra daha başka illerde de gidilecek" dedi.

İZMİR'İN İLÇELERİNDE İSTİFA VAR MI? 

Akay, İzmir ilçe yönetimlerinden de herhangi bir istifa olup olmamasının sorulması üzerine, böyle bir şeyin olmadığını, sadece kendisi ile birlikte 59 kişilik yönetim kurulundan istifa mektubunu aldıkları 55 tanesinin istifalarını dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya verdiğini söyledi.