BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanlığında paralel yapı iddiası soruldu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığında paralel yapı mensuplarının yer aldığı iddiasını cevapladı.<br/>Adalet Bakanlığı Merkez Teşki...

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığında paralel yapı mensuplarının yer aldığı iddiasını cevapladı.
Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatında paralel yapının oldukça etkili olduğu iddialarını ve paralel yapının Adalet Bakanlığından temizlemek için neler yapıldığının sorulması üzerine Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:
“Anayasamızın 138. maddesi son derece önemli. Orada yargı görevini yapanlar ile ilgili anayasaya, hukuka, kanuna ve vicdana bağlılıkla hareket etmekle ilgili orada ifade edilmektedir. Çok önemli bir düzenleme. Bütün yargı görevi yapanların anayasanın 138.maddesi çerçevesinde görevlerini yapması esastır. Devlette görev yapan herkesin aynı fikirde olması beklenemez. Farklı fikirlerde insanlar olabilir, farklı düşüncelerde insanlar olabilir, farklı inançlarda olabilir, farklı siyasi görüşleri olabilir. Bunlar demokratik bir toplumda zenginliktir, ülkenin gücüdür. Biz her zaman buna saygılıyız. Bundan sonraki süreçlerde de buna saygı duyacağız ama görevi yapan herkes kanuna, anayasaya uygun hareketle de mükelleftir. Farklılıklarını kanunların ve anayasanın uygulamasına asla yansıtmaması esastır. Eğer anayasa ve yasanın öngörüsü dışında bir şey varsa zaten bu disiplin hukukunu gerektiren bir husustur. Onunla ilgili disiplin çerçevesinde, yasalar çerçevesinde gereken işlem neyse onlar yapılır. Adalet Bakanlığında yaptığımız tasarruflar bizim daha öncede yaptığımız tasarruflar. Çünkü bakanlıklarda görevlendirmeler, atamalar yasalar çerçevesinde yapılıyor. Zaman zaman bakanlar bir göreve getirdiği insanı başka bir göreve atayabilir. Bu Türkiye’de olağan bir şey. Adalet Bakanlığında da bazı görevlerle ilgili değişikliler oldu. Bu olması gereken bir şey, hukuk içerisinde bunu yapıyoruz. Yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde daha önce atadığımız arkadaşları başka bir göreve atıyoruz. Onu meslekten ihraç etmiyoruz. Onun işine son vermiyoruz. Daha önce görev değişikliği yaptığımız bu arkadaşları oraya yine biz atadık. Başkaları vardı orda. Onları başka yerlerde değerlendirdik. Bunlar normal ve rutin işlerdir. Normal ve rutin yapılan idari tasarrufları farklı anlamlara çekmek doğru değildir.”
(İHA)