BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.447,73
HABER /  DÜNYA

One minute ile gurur duyuyor

Fransız şarkıcı 'One Minute' çıkışı yapan Başbakan Erdoğan'ın bu hareketinden kendisinin de gurur duyduğunu söyledi...

Abone ol

Che Guevara adlı şarkı ile ünlenen Fransız şarkıcı Nathalie Cardone, İzmir'in Bayındır ilçesindeki çiçek festivali için Türkiye'ye geldi. Atatürk Havalimanı'nda ünlü şarkısının bir bölümünü seslendiren Cardone, Davos'ta Gazze halkını savunmak için İsrali'e "One Minute" çıkışı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hareketinden kendisinin de gurur duyduğunu söyledi.

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in çiçek festivali için davetine çok mutlu olduğunu anlatan Fransız şarkıcıyı, "Kültürlerarası El" projesini birlikte gerçekleştireceği sanatçı dostu Hasan Yıldırım karşıladı. Yıldırım ile birlikte gazetecilere poz veren Nathalie Cardone, festivalin açılışını Başbakan Erdoğan ile birlikte yapacak olmanın mutluluk ve gururunu yaşadığını ifade etti.

Şarkılarını ilk defa Türkiye'de söyleyeceğini de hatırlatan sanatçı, " 'Hasta Siempre Che Guevara' adlı şarkıyı ilk kez 1 Mayıs'ta söylemiştim. Yine ülkenizde 1 Mayıs günü söyleyeceğim. " Cardone, Erdoğan'ın kendisini çok etkilediğine dikkat çekerek, "Gazze halkını savunan hareketinden dolayı gurur duyuyorum. Onunla açılış yapacağım için çok mutluyum. Haksızlığa tahammülü olmayan bir başbakanınız olduğunu ve daha güzel günlere ilerlediğinizi söylemek istiyorum." izahını yaptı. Fransız şarkıçı daha sonra, "Hasta Siempre Che Guevara" adlı şarkısının bir bölümünü söyledi. Ardından elindeki karanfilleri basın mensupları ve havalimanındaki bazı kadınlara hediye etti.

Şarkıcı Hasan Yıldırım ise, Fransız yıldız ile birlikte gerçekleştirecekleri "Kültürlerarası El" projesinden söz etti. Yıldırım, dünya barışına katkı için öncelikle Irak, KKTC ve Belçika'da konserler vereceklerini dile getirdi.

Bu yıl 30 Nisan- 2 Mayıs tarihleri arasında "Çiçeğin Kenti" sloganıyla 13. kez düzenlenecek çiçek festivalin onur konuğu olan Nathalie Cardone, 1 Mayıs günü Bayındır ilçe stadında konser verecek. "Hasta Siempre Che Guevara" şarkıya getirdiği yorumla dünyanın dikkatini çeken Cardone, "Küçük Hırsız ve Tepelerin Kızı" filmi ile de şöhretini pekiştirdi.