BIST 10.086
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.411,98
HABER /  GÜNCEL

Önder'den Süleyman Şah ve PYD iddiası!

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder "Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasını Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile beraber ben organize ettim. Davutoğlu, PYD'ye teşekkür etti" dedi.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı için toplandı. Toplantıda HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Süleyman Şah operasyonu için ileri sürdüğü iddia dikkat çekti.

Önder, Başbakan Davutoğlu'nun operasyon nedeniyle PYD'ye teşekkür ettiğini, bunun belgelerle kayıtlarda mevcut olduğunu belirterek, "O dönem Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olan Sayın Feridun Sinirlioğlu ile birlikte ben Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasını organize ettik" dedi.

PYD-YPG POLEMİĞİNDE BOMBA İDDİA

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ'ye dayıyoruz" sözlerine çok hassasiyet gösterildiğine dikkati çekti. Önder, “Sayın Davutoğlu da Rojova'ya, PYD'ye teşekkür etti" diye konuşurken, AK Parti sıralarından gelen protesto sözlerine karşılık Önder, bunun kayıtlarda mevcut olduğunu söyleyerek, "O dönem Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olan Sayın Feridun Sinirlioğlu ile birlikte ben türbenin taşınmasını organize ettik" dedi.