BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.408,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Önder Savdan tehdit gibi açıklama

CHP'de liste tartışmalarının odak ismi olan Önder Sav'dan parti meclisine gözdağı: Benimle çekişmek isteyenlere bunu tavsiye etmem.

Abone ol

CHP'de liste tartışmalarının odak ismi olan Önder Sav, MYK başka olmak üzere parti içi yeniden görevlendirme için yapılacak seçimler öncesinde PM'ye gözdağı: Benimle çekişmek isteyenlere bunu tavsiye etmem

MUHALİFLERE ÜSTÜ KAPALI TEHDİT

Kemal Kılıçdaroğlu için CHP Genel Merkezi'nde yapılan mazbata törenininin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Önder Sav, muhaliflerine üstü kapalı tehditte bulundu.

Sav "Benimle çekişmek isteyenelere bunu tavsiye etmem" ifadesini kullandı. Sav bu çıkışıyla bir kez daha CHP'de gerçek söz sahibinin kim olduğunu ortaya koydu.

BAYKAL'I O GÖTÜRDÜ, KILIÇDAROĞLU'NU O GETİRDİ

Önder Sav, CHP’deki dönüşümün yaşandığı 12 gün içinde, iki önemli noktada, iki araçta da yer alan tek kişiydi.

10 Mayıs 2010'da kaset skandalından sonra istifasını açıklayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı o gün evine CHP Genel Sekreteri Önder Sav götürmüştü.

22 Mayıs 2010'da ise CHP genel başkanlığına aday olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara 100. Yıl’daki evinden alıp kurultayın yapılacağı salona yine CHP Genel Sekreteri Önder Sav getirmişti.

TEMEL POLİTİKA DEĞİŞMEYECEK

Önder Sav, bugün NTV'ye verdiği mülakatta da muhaliflerin kendisinin çok günahına girdiklerini öne sürmüştü. Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nun yeni bir politika izlemeyeceğinin ipuçlarını da bu mülakatında özellikle vurgulamıştı:

"Yeni dönemde alt politikalarda değişiklik olabilir, temel politika değişmez. Laiklik öyle kimilerinin sandığı gibi 'din ve devlet işlerinin ayrılması' kadar basit değildir, engin bir