BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Önder Sav mahkeme kararını verdi

Pazar günü yapılanı CHP Tüzük Kurultayı'nda başlayan 'Yeterli imza sayısının olmadığı' yönündeki tartışma sona erdi.

Abone ol

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav ve arkadaşları, "İmza sayısının yeterli olmadığı' yönündeki iddialarını mahkemeye taşımama kararı aldı.

S Haber'in canlı yayınına katılan ve Kurultay'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, Önder Sav'ın aldığı kararı açıkladı.

Yarkadaş şöyle konuştu:

"Önder Sav ve arkadaşları imza sayısının yeterli olup olmadığı yönündeki tartışmaları mahkemeye götürmeyecek. Sav ve arkadaşları bunun yerine il ve ilçe kongrelerinde etkin olmaya çalışacak, enerjilerini il ve ilçe kongrelerinde yönetimi alabilmek için harcayacak. Zira, imza sayısı tartışması mahkemeye taşınsa bile bir sonuç çıkmaz. Çünkü, tüzük kurultaylarını artık Hükümet Komserleri izlemiyor.

İlçe seçim kurulları DİVAN'ın kendilerine ilettiği tutanakları kesin ve net bilgi olarak kabul ediyor. Bu yüzden imza sayısının mahkemeye taşınması, sembolik anlamının dışında hiç birşey ifade etmiyor. Sav ve arkadaşları sadece sembolik anlamı olabilecek mahkemeye taşıma işlemini yapmayarak Genel Merkez'e "Delegenin iradesine saygılıyız" mesajı veriyor. Sav ve arkadaşları bu kararları ile birlikte enerjilerini parti içinde etkin olmaya harcayacak"

Yarkadaş, bir soru üzerine "CHP'de bölünme bölünme olmaz" dedi.