BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu itibarsızlaştırmaya çalışıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İstanbul adaylarının bir kaç ilçe dışında cumartesi günü kamuoyuna açıklanacağını söyleyen Çelik, FETÖ ile mücadelede MHP ile tam bir mutabakat halinde olduklarını kaydetti.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri itibarsızlaştırma çabasında olduğunu söyledi. FETÖ ile mücadelede MHP ile tam bir mutabakat içerisinde olunduğunu söyleyen Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklamaları nedeniyle Bahçeli'yi arayarak teşekkür ettiğini kaydetti.

Ömer Çelik MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Çelik, Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon ve ABD'nin Suriye'den çekilmesi konularını görüşmek üzere Cumartesi günü Rusya'ya bir heyetin gideceğini açıkladı. Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Mitinglerle ilgili çalışma takvim olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın Özel Kalemi, Teşkilat Başkanlığımız, Yerel Yönetimler koordineli olarak çalışılıyor. Genel bir tanıtım toplantısıyla birlikte manifestonun açıklanması düşünülüyor. Ocak ayı içerisinde bununla ilgili bir tarih kesinleştiğinde sizinle paylaşırım. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla ilgili aşamalar son safhaya geldi.

TÜRKİYE- RUSYA İLİŞKİLERİ

Heyet Cumartesi günü gidecek. Rusya tarafında mutabakata varıldı. Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız, MİT Başkanımız ve İbrahim Kalın Bey orada olacaklar. Bu süre içerisinde yeni bir tablo ortaya çıkıyor ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle. İran, Rusya ile bu yoğun diplomasi devam edecek. Astana sürecinin ortakları ve Cenevre sürecinin bileşenleriyle diplomatik süreç devam edecek. Terörle mücadele perspektifi müttefiklerimizle paylaşacaktır. Heyet oradaki muhataplarıyla görüştükten sonra dönüşte Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz edecekler. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Putin bir araya gelecek.

GÜÇLÜ BİR FAALİYET VE KAMPANYA

Bizden Mehmet Özhaseki Bey'le, MHP'den Sadi Bey görüşmeleri yapıyor. Sonuç olarak yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesinden sonraki ilk seçimlerdir. Burada yüksek oyları hedeflemek, birtakım tartışmaları sona erdirmek bakımından güçlü bir faaliyet, kampanya yürütülecek. Gelinen noktada Cumhur İttifakı'nın ortaya koyacağı nasıl tutum alacağı konusunda yüzde yüz mutabakatımız var.

İSTANBUL ADAYLARI AÇIKLANACAK

Aydın ve Muğla'da aday çıkacak. Cumartesi günü öncelikli olarak Büyükşehir Belediye başkan adayımız açıklanacak. İlçelerin açıklanması da düşünülüyor. Yetişirse bir iki ilçe de açıklanacak. Yetişmesine umut ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Bahçeli çeşitli organizasyonlarda bir araya geliyorlar.

"MHP İLE TAM BİR MUTABAKAT BİRLİĞİ VARDIR"

Hükümetimizin Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı mücadelede en güçlü destek MHP'den gelmektedir. Hepimizin saygı duyduğu, teşekkür ettiği bir destektir. Başından beri sayın Bahçeli ve MHP camiası milli iradenin yanında durarak FETÖ'nün yenilgiye uğratılması konusunda çok ciddi katkı sunmuştur. AK Parti ile MHP arasında yüzde yüz görüş birliği ve davranış birliği söz konusudur. Siyaset dahil olmak üzere bütün alanlarda FETÖ'nün kendi hiyerarşisi içinde tanımladığı bütün mekanizmaların ortaya çıkması bakımından tam bir mutabakat, görüş ve tutum birliği vardır. Bu mücadele sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir şekilde yürütülmektedir. Bahsettiğiniz Yurtta Sulh Konseyi, darbe gerçekleşseydi ülkeyi yönetecek konsey olarak tanımlanıyor. Bunu ortaya çıkarmak en önemli meselemizdir. Hangi alan olursa olsun, siyaset, ekonomi, eğitim, emniyet hangi haber olursa olsun, güçlü irade ayakta tutulmaktadır.

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR TELEFONU

Sayın Cumhurbaşkanımız, bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu (Bahçeli'nin açıklamaları) telefonla arayıp Sayın Bahçeli'ye bildirdi, tebrik ve teşekkürlerini illeti.

İSRAİLLİ BAKAN RUH SAPKINLIĞI İÇERİSİNDE BİR KİŞİLİK

Böylesine bir ruh sapkınlığı içerisinde. PYG-YPD-SPG hattını kutsaması dikkat çekici. Filistinli annelerinin öldürülmesini isteyen kişi böyle bir sapkıntır. Cumhurbaşkanımızla ilgili 'Yahudi karşıtı' diyor. Cumhurbaşkanımız dünyada antisemitizme en fazla karşı olan kişidir. İslamofobiye olan karşıtlığı kadar antisemitizme karşıtlığı sözkonusudur. Bu ifadelerin saptırma olduğu, bunun bu tür sapkın siyasetçiler tarafından sık sık kullanıldığını görüyoruz. Bunlar siyonizm karşıtlığının adını koyamadıkları için antisemitizm diyorlar.

İSRAİLLİ BAKANIN BOYLU BİZİM ADALET BAKANIMIZA YETMEZ

Filistinli annelerin öldürülmesi için çağrı yapan bir kişinin YPG/PYD/ gibi örgütleri kutsaması Kürt kardeşlerimize en büyük hakarettir. Kürtlerin dostu Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bunu Ortadoğu'daki kardeşlerimizin görmesi gerekir. Türkiye terör karşıtıdır. Asıl İsrailli kişilerin terör örgütü yandaşlığını Kürt yandaşlığı gibi sunmaları halkların arasına nifak sokmaktadır. İsrail Adalet Bakanının boyu bizi Adalet Bakanımızın boyuna yetmez. İstediği herşeyi söyler, istemediğini duyar.

"KILIÇDAROĞLU SEÇİMLERİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Bu psikolojinin konusudur. Psikologlardan yardım almakta fayda var. Netanyahu'nun o insanları katletmesine karşı sayın Cumhurbaşkanımız en güçlü duruşu sergiliyor. Bugünkü sistemde ikinci parti konumundaki bir genel başkanın ağzından çıkan şeyi delillendirecek durumda olması. 'Netanyahu'nun ile arasında bir anlaşma var, sen beni eleştir, ben seni eleştir' sözleri tespit konusu olmaktan çıkmış, teşhis konusu olmuştur. Demokratik prensiplere saygı göstermesi gerekir. Defalarca seçim kaybetmiş şahıs seçimleri itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu siyasal olanın dışına çıkmak istiyor.

"HASTANELER BUNLARIN DÖNEMİNDE TUTUKHANE OLMUŞTUR"

Bu bir Yassıada zihniyetidir. Bunlar ülkeyi ve demokrasiyi tefecilere teslim etmiş bir zihniyettir. Geçmişte asgari ücret ezen bir bütçedir diyordu. Şimdi asgari ücret açıklandı. Geçmişte asgari ücret diye SSK hastanelerini tutukhaneye çevirmişti bunlar. Cumhurbaşkanımız pekçok açıklama yaptı grup konuşmasında. Bütün bunları görmezden gelerek rakamları çarpıtarak iddialarda bulunuyor. Asgari ücret herkes tarafından oy birliği ile ve memnuniyetle karşılanmıştır. Onların zamanında verilen asgari ücretle ilaç alınamıyordu.

"CUMHUR İTTİFAKI 31 MART AKŞAMI KILIÇDAROĞLU'NU TEMİZE ÇEKECEKTİR"

Şöyle galiz ve utanç verici açıklaması var. Sayın Cumhurbaşkanımıza hitap ediyor ve müsvedde tabiri kullanıyor. Biz de kendisinin aynaya bakmasını tavsiye ediyoruz. 31 mart akşamı aynaya baktığı müsveddenin temize çekildiğini herkes görecek. Bu sözleri hak ediyor. Onuru olan, kendi itibarı olan hiç kimsenin cevapsız bırakmayacağı şeylerdir bu sözler. 31 Mart akşamı Cumhur ittifakı sayın Kılıçdaroğlu'nu temize çekecektir.

"BU SANATÇILAR ELEŞTİRİ DEĞİL İNSANLIK SUÇU İŞLEMİŞLERDİR"

Ayaklarından asarlar, mahzenlerde öldürürler demek eleştiri değil. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bunlara eleştiri demek yerine, eleştiri suçuyla insanlığa karşı nefret suçunu net bir şekilde ortaya koyması lazım. Aynı şahıs 12 Eylül için diyor ki, "Çok müsbet bir olay. Uzun süredir bekleniyor. Ülkemize hayırlı olsun. Yalnız 27 Mayıs ve 12 Mart gibi deneyler var. Bu deneyin olumsuz yanlarının 12 Eylül'e yansımamasını temenni ediyoruz". Yani faşist cuntayı öveceksin, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı için mahzenlerde öldürürler diyeceksin. Normal bir insan bile kendi ruh dünyasında bunlardan ders çıkarırken bir sanatçıdan bunu beklemek hak değil midir? O ifadeler, ahlaken, siyaseten kabul edilemeyecek insanlık suçudur. Bir yanlış anlaşılma varsa çıkıp düzeltirler.

"ABD ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI YILBAŞINDAN SONRA GELİYOR"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Türkiye'ye zannediyorum yılbaşından sonra gelecektir. Bütün bu diplomatik trafik içerisinde Türkiye hem ABD hem Rusya ile ciddi bir koordinasyon içerisindedir. İran'la ilişkileri devam ediyor. Bu çerçeve şunu gösteriyor, biz müttefiklerimizle güçlü bir koordinasyon ve diplomatik temas içerisinde bu politikayı yürütüyoruz. Arzu ettiğimiz şey Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır."