BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.464,28
HABER /  MAGAZİN

Ölümün kıyısından döndüler

Kimin ne zaman azraille tanışacağını Allah bilir. Ama ünlülerin anlattıkları bir o kadar ilginç...

Abone ol

Kur-an'ı Kerim'de yazıldığı gibi 'Herkes bir gün ölümü tadacaktır.' Bu gerçeği hepimiz biliyoruz. Kimin ne zaman Azrail ile tanışacağını sadece Allah bilir. Ancak bazı kişilerin başından öyle olaylar geçer ki kişi adeta öteki dünyaya gidip gelir.

Ünlüler arasında da ölümün kıyısından dönen kişiler var mı diye araştırırken ilginç öykülerle karşılaştık; işte o şöhretler ve hikayeleri.

MUAZZEZ ERSOY:

Ünlü sanatçı yıllar önce içtiği bir ilaç yan etki yapınca hastaneye kaldırıldı. Ölümden dönen sanatçı o kötü günü şöyle anlattı; "İlacı içtim ve nefes aldım. Gözlerim karardı, yere çöktüm. Sonra bir ışık seli yolumu aydınlatmaya başladı. Sonra anne ve babamı gördüm. Bana 'Gel' dediler. Bir sıçramayla kendime geldim."

FERDİ TAYFUR:

Şeker hastalığı nedeniyle sol ayak parmakları kangren olan ünlü sanatçı Ferdi Tayfur, tedavi olmak amacıyla ABD'ye gitti. Doktorlar, Tayfur'un parmaklarını keseceklerini söyledi. Bunu kabul etmeyen Tayfur, Türkiye'ye dönerek, kendini Türk hekimlerine teslim etti. Sağlığına kavuşan Tayfur şu açıklamayı yapmıştı: "Amerika'da ecel terleri döktüm. Türk doktorları beni hayata geri döndürdü."

ORHAN GENCEBAY:

Arabesk müziğin ünlü ismi, 7 yıl önce ABD'de 5,5 saat süren bir açık kalp ameliyatı geçirdi. Gencebay bakın o anı nasıl anlattı: "Yoğun bakımda gözlerimi açtım. Karşımda beyaz kıyafetli çok güzel bir kadın vardı. Öldüğümü, öteki dünyaya gittiğimi zannettim. Karşımdaki de melekti. Narkozun etkisi geçince anladım, yaşıyorum. Bir hemşire bu kadar mı güzel olur? Meğer bu tip zor ameliyatların yapıldığı hastaneler, o hemşireleri özel olarak seçiyormuş."

EBRU GÜNDEŞ:

1999'da albüm tanıtımı sırasında stüdyoda beyin kanaması geçiren Ebru Gündeş, bayıldıktan sonra sonsuz bir huzurla kaplandığını söylemişti. Güzel sanatçı ilk baygınlık anını şöyle anlatmıştı: "Her yanım ışık seliydi. Uzaktan uzağa bazı kişileri görüyordum. Onlarla konuşmak istiyordum ki, gözlerimi açtım."

MÜSLÜM GÜRSES:

Arabeskin krallarından Gürses 1978'te Tarsus'tan Adana'ya giderken talihsiz bir trafik kazası geçirdi. Beynine plaka takılan ünlü sanatçı, koku alma duyusunu neredeyse tamamıyla yitirdi. İşitme duyusu da ciddi biçimde zarar gördü. Gürses, o kazada öldü sanılarak Adana'da bir morga konulmuş. Sanatçı kendi çabasıyla morgtan çıkmayı başarmış

BÜYÜLÜ GALA

Büyü filminin galasında yaşananlar unutulmayacak olaylar arasına girdi. Günlerden 14 Aralık 2004'tü. Mumlarla dekor edilen mekanda büyük bir yangın çıktı. Davet havası kabusa döndü. Sanat dünyasının ünlüleri belki de hiç bu kadar ölümle burun buruna gelmemişti. Kimi sanatçı dumandan zehirlendi kimi de ezilme tehlikesi yaşadı. Galada ölüm korkusu yaşayanlardan bazı ünlüler şöyle; Ajda Pekkan, Azra Akın, Gamze Özçelik, Özgü Namal, Ece Uslu, Faruk Aksoy, Çağan Irmak, Tuba Ünsal, Cansu Dere, İpek Tuzcuoğlu, Emrah.