BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  GÜNCEL

Oluklu kertenkele nasıldır, zehirli mi insanları ısırır mı?

Oluklu kertenkele nasıldır, ısırır mı, zehirli midir ve oluklu kertenkele bir yılan türü müdür soruları dün merak konusu olduç Balıkesr'de yakalanan oluklu kertenkelenin yılan sanılması ve öldürülmeye çalışılması sonra oluklu kertenkele hakkında aramalar arttı. Halk arasında kör yılan olarak bilinen oluklu kertenkele zararsız, zehirsiz ve çiftçi dostu uysal bir hayvandır.

Abone ol

Oluklu kertenkele nasıldır, dış görünüşü nasdıldır, zehirli midir ve oluklu kertenkele insanları ısırır mı soruları binlerce vatandaş tarafından merak edildi. Oluklu kertenkele dış görünüşü itibariyle yılana benzese de aslında diğer kertenkelelerden farklı bir tarafı yoktur. Nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan oluklu kertenkeleye halk arasında kör yılan da denir. Zehirsiz, zararsız olan oluklu kertenkelelerin ayakları yoktur sürünerek hareket ederler ve çiftçi dostudurlar. Yılanlardan farklı olarak oluklu kertenkelenin göz kapakları vardır.

Balıkesir Camivasat Mahallesi Körfez Polis Merkezi karşısında yılan olduğu ihbarı alan itfaiye ekipleri alarma geçti. Ekipler, bulunduğu yere nasıl geldiği bilinmeyen kertenkelenin yılan olmadığını ve termit, karınca ve küçük böceklerle beslendiği için çiftçi dostu bir hayvan olduğu görüldü. İtfaiye Amirliği ekipleri, bacakları bulunmayan, zararsız ve uysal bir hayvan olan oluklu kertenkeleyi yakalayarak çuvala koyduktan sonra doğal ortama bıraktılar.

NESLİ TÜKENMEK ÜZERE: Yetkililer, oluklu kertenkelenin vatandaşlar tarafından ayakları olmadığı için yılan sanılarak öldürüldüğünü belirtirerek, “Yılanlarda göz kapakları yoktur, ama bunların göz kapakları vardır. Ayrıca derisinin kenarlarında oluklar bulunuyor. Zehirsiz ve ısırmaz bildiğimiz kertenkeleler ne ise bu da aynıdır. Nesli tükenmek üzere olduğu için kesinlikle öldürülmemelidir" şeklinde konuştu.