BIST 9.536
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,05
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Oluk oluk Müslüman kanı akıyor

Burma'da zulüm gören Arakanlı müslümanlar Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın gündemindeydi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Dünyanın her yerinde oluk oluk Müslüman kanı akıyor. Bakıyoruz; Müslümanlar darmadağınık, permi perişan durumda. Müslümanların hedefleri sanki tabiri caizse; çelik çomak oynamaktan ibaret. Küçük küçük menfaatler peşinde koşmaktalar. Arakan'da 70-80 yıldan bu yana yaşananlar dehşet verici bir durum. Bunca zamandan beri Müslüman kanı akıyor'' diye konuştu.

Parti Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kamalak, Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğder) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Arakan'da yaşananların Müslümanların soykırımı olarak değerlendirilmesi ve derhal harekete geçilmesi gerektiğini belirten Kamalak, ''Dünyanın her yerinde oluk oluk Müslüman kanı akıyor. Bakıyoruz; Müslümanlar darmadağınık, permi perişan durumda. Müslümanların hedefleri sanki tabiri caizse; çelik çomak oynamaktan ibaret. Küçük küçük menfaatler peşinde koşmaktalar. Arakan'da 70-80 yıldan bu yana yaşananlar dehşet verici bir durum. Bunca zamandan beri Müslüman kanı akıyor'' ifadesini kullandı.

Kamalak, Türkiye'nin katliamlar karşısında izlediği dış politikanın yanlış olduğunu öne sürerek, ''Suriye ile ilgili uygulanan dış politikaya bir bakın. Bir faciadır bu, bir fecaattir bu. Eğer Türkiye daha olayların başında iken işi, barıştırıcı olarak ele almış olsa idi yaşanmakta olan katliamlar ve dramlar meydana gelmezdi'' görüşünü savundu.

Öğder Genel Başkanı Akkiraz ise ''Bölünmüş ve parçalanmış İslam coğrafyasında maalesef müslümanlar korumasız bir şekilde zalimlerin katliam ve soykırımına tabi tutulmaktalar. Arakan'daki Müslümanlar da 1932 yılından beri katliamlara ve zulümlere uğramaktadır. Şu mübarek Ramazan gününde onlara destek vermek, onların sesini bütün dünyaya duyurmak gerçekten çok önemlidir'' dedi.