BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da flaş gelişme!

Ergenekon Davası'nda tanık olarak dinlenen Kürşat Yılmaz, 'Ergenekon' diye bir oluşumdan bilgim yok' dedi

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 210'uncu duruşması başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Albay Dursun Çiçek, İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 47 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Ayrıca Odatv Davası'nın tutuklu bu davanın tutuksuz sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu.

"VELİ KÜÇÜK İLE HİÇBİR İRTİBATIM YOK"

Duruşmada tanık olarak dinlenen Kürşat Yılmaz, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'e şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini belirterek, "Şimdi tanık oldum. Bunun mantığını tespit etmekte zorlanıyorum" dedi. Yılmaz, "Dava sanıklarından emekli tuğgeneral Veli Küçük ile ilk bir cenaze töreninde karşılaştık. Veli Paşa'ya saygı duyuyorum. Ancak benim Veli Küçük ile hiçbir irtibatım yok. Veli Küçük'ü basından şerefli bir Türk subayı olarak tanıyorum" diye konuştu.

''Ergenekon' diye bir oluşumdan haberim yok" diyen Yılmaz, "Ergenekon diye bir örgüt olduğuna da inanmıyorum" dedi. Dava sanıklarından Sedat Peker ile cezaevinde tanıştıklarını anlatan Yılmaz, Peker'in kendisini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu ancak daha sonra aralarının açıldığı için görüşmediklerini söyledi.

"BURADA YARGILANANLAR VATANSEVER İNSANLAR"

Davada yargılanan sanıklara dönerek konuşan Yılmaz, "Burada yargılananlar vatansever insanlar. Hepsine saygı duyuyorum. Bir tezgah sonucu yargılanıyorlar. Dün Kurtuluş Savaşı bugün Ergenekon. Türk milleti mutlaka bir çıkış yolu bulacak. Bu yargılamaların hesabını soracak" diyerek sözlerini tamamladı.