BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Ölü sayısı 14’e yükseldi

Suriye-Türkiye sınırındaki Sucu kasabası yakınlarında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından yapılan bombalı araçlı saldırıda yaralanarak...

Abone ol

Suriye-Türkiye sınırındaki Sucu kasabası yakınlarında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından yapılan bombalı araçlı saldırıda yaralanarak Kilis’e getirilen 94 kişiden 14’ü hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, saat 13.45 sıralarında IŞİD tarafından Türkiye-Suriye sınırında bulunan Halep’in Azez ilçesi Sucu kasabasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu yaralanan 94 kişi ambulans ve özel araçlarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan bütün müdahalelere rağmen yaralılardan 14’ü hayatını kaybetti. 80 kişinin ise tedavisine başlandı. Yaralılardan Yaşar Salih Kürt ile Mehmet Salih Kürt’ün Türk vatandaşı oldukları, Gaziantep’ten Suriye’nin Azez ilçesine kız istemek için gittikleri öğrenildi. Patlama sonucu yaralanan iki Türk vatandaşı Gaziantep’e sevk edilirken, durumu ağır olan Suriyelilerin bazıları da çevre illere sevk ediliyor. Yaralıların bir kısmının Suriye’deki muhaliflerin kontrolündeki hastanelerde tedavi altına alındığı, durumu ciddi olanların ise Kilis’e gönderileceği bildirildi.
(İHA)