BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.404,50
HABER /  GÜNCEL

Ölü bebekle ilgili korkunç dilekçe

44 kişinin öldürüldüğü Bilge köyünde tuhaf şeyler oluyor. Ölü doğan bebekle ile ile ilgili bir dilekçe ortalığı karıştıracak.

Abone ol

Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, A.Ç'nin ölü doğan bebeğiyle ilgili olarak ''A.Ç'nin ayrıldığı eşi Ş.Ç bebeğin ölüm nedeninin araştırılması için savcılığa verdiği dilekçede 'Bebeği A.Ç'nin ailesinden 7 kişi öldürdü' diye yazmış'' dedi.

Abdurrahman Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Ramazan Çelebi'nin kızı A.Ç'nin ölü doğan bebeğiyle ilgili baba Ş.Ç'nin başvurusu üzerine Mazıdağı Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde bebeğin mezarının kazıldığını, bebeğin cesedinin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini hatırlattı.

''YAŞADIĞI ÜZÜNTÜ NEDENİYLE ÖLÜ DOĞUM YAPTI''

A.Ç'nin 44 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın meydana geldiği tarihte hamile olduğunu ifade eden Çelebi, yeğeninin yaşadığı büyük üzüntü nedeniyle doğumuna 3 gün kala bebeğini kaybettiğini belirtti.

Çelebi, şöyle konuştu:

''A.Ç'nin doğumuna 3 gün kalmıştı. Bebeğin hareketsiz olduğunu hissetti. Bunun üzerine hastaneye götürdük. Doktorlar bebeğin anne karnında öldüğünü söyledi. Bebeği sezaryenle aldılar. Çok üzüldük. Bir kız bebek dünyaya getirecekti. A.Ç. şu anda bebeğini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Bebeğin cenazesini kaybettiğimiz 44 kişinin yattığı mezarlığa gömdük. O bizim çocuğumuzdu. Büyük üzüntü yaşıyoruz. A.Ç. saldırıyı gerçekleştirenlerin yakını olan eşinden ayrılmıştı. A.Ç'nin ayrıldığı eşi Ş.Ç. bebeğin ölüm nedeninin araştırılması için savcılığa verdiği dilekçede 'Bebeği A.Ç'nin ailesinden 7 kişi öldürdü' diye yazmış. Bu kabul edilir bir suçlama değil. Bizi tahrik etmeye yönelik bir açıklama. Bizi suçlu göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bebeğin ölüm nedenini hastane yetkilileri açıkladı. A.Ç. yaşadığı üzüntü nedeniyle ölü doğum yaptı. Ş.Ç'nin başvurusu üzerine bebeğe otopsi yapılacak. Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından Ş.Ç'ye hakaret davası açacağız.''

''EŞİNDEN RESMEN BOŞANACAK''

Çelebi, A.Ç'nin saldırının ardından baba evine döndüğünü, saldırıyla ilgili tutuklanan zanlılarla yakın akraba olan eşinden ayrıldığını ifade ederek, resmen boşanmak için mahkemeye başvurduğunu bildirdi.

Mazıdağı Adliyesinde 17 Kasımda ilk duruşmanın yapılacağını belirten Çelebi, ''A.Ç. eşinden ayrıydı ancak şimdi resmen boşanmak istiyor. Ayrıldıktan sonra eşinde kalan oğlu için de velayet davası açacak. Oğluna artık biz bakmak istiyoruz'' diye konuştu.

Bilge köyünde 4 Mayıs 2009 tarihindeki silahlı saldırıda 44 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıya uğrayan ailenin kızı olan, yakınları saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla tutuklanan Ş.Ç. ile evli olan 1 çocuk annesi A.Ç. eşinden ayrılmış ve ailesinin yanına dönmüştü. A.Ç. oğlunu da eşi Ş.Ç'ye vermişti.