BIST 10.063
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.392,56
HABER /  DÜNYA

Olmertin İran korkusu

İsrail Başbakanı Olmert, İran'ın nükleer programının hala tehlikeli olduğunu iddia etti

Abone ol

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İran'ın nükleer programının hala tehlikeli olduğunu belirterek, İran'ın nükleer silah üretmesinin önlenmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

ABD istihbarat kurumlarının, "İran'ın askeri nükleer çalışmalarını durdurduğu" yolundaki raporundan sonra konuyla ilgili ilk kez açıklama yapan Ehud Olmert, "İran tehlikeliydi ve hala öyle olmaya devam ediyor. İran'ın nükleer çalışmalarını engellemek için uluslararası baskıyı tüm gücümüzle sürdürmeliyiz" dedi.

Olmert, İran'ın nükleer enerji yoluyla üretilen elektriğe ihtiyacı olmadığını, ülkede nükleer enerjiyi sivil amaçlarla kullanmaya yarayacak altyapı bulunmadığını kaydetti.

ABD Başkanı George W. Bush'un, yeni istihbarat raporunun İran'ın yarattığı tehlikeyi azaltmadığı yolundaki açıklamalarından memnuniyet duyduğunu belirten Olmert, istihbarat raporunda da İran'ın ne zaman nükleer silah geliştirebileceği hakkında tahminler olduğunu vurguladı.

Olmert, ABD'nin İran'ın nükleer programının sona ermesi konusundaki uluslararası kampanyayı sürdüreceğinden emin olduğunu ve bu konuda güveninin tam olduğunu bildirdi.