BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.386,85
HABER /  SAĞLIK

Acı kader ölümle bitti

Müzeyyen Işıkgöz'ü hatırlar mısınız? Hani AIDS'li kan verilmişti. O artık yok!

Abone ol

Şanlıurfa'da 11 yıl önce doğum yaparken test edilmeden verilen kan nedeniyle AIDS'e yakalanan Müzeyyen Işıkgöz (41) hayatını kaybetti.

Hastalığa yakalandığı tarihten bu yana, zaman zaman çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 1 çocuk annesi Işıkgöz, durumunun ağırlaşması üzerine bugün akşam saatlerinde eşi tarafından Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı. İntaniye Servisi'nde müdahale edilen Işıkgöz, kurtarılamadı.

OLAY

Şanlıurfa Doğum Hastanesinde, 1996 yılında sezaryenle doğum yaparken, kendisine test edilmeden verilen kandan HIV kapan Müzeyyen Işıkgöz ile AIDS'li olarak dünyaya getirdiği kızı Rukiye Işıkgöz, Ankara Numune Hastanesi İntaniye Servisi'nde tedavi gördü. Rukiye Işıkgöz, 2000 yılında hayatını kaybetti.

Bu arada, hastalığın ortaya çıkmasından sonra Işıkgöz ailesinin, Kızılay Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı aleyhine Siverek Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı tazminat davası, iki defa temyizin ardından, Şanlıurfa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam etti. Şanlıurfa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 29 Ocak 2002 tarihinde görülen davada, Sağlık Bakanlığı ile Kızılay Genel Müdürlüğü toplam 105 milyar 771 milyon lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kızılay Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı davayı temyiz etti; Yargıtayın kararı onaylamasından sonra aile, tazminatı yasal faiziyle birlikte aldı. Işıkgöz, en son bu yıl 26 Ekimde Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmüş ve bir süre tedavi görmüştü.