BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.453,28
HABER /  GÜNCEL

Ölen işçilerin ailelerine yeni şok!

Bakan Dinçer, cesetlerin karıştığı yönündeki iddiaları, elde edilen bulgulara göre doğrulandığını söyledi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müesseese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında, cesetlerin karıştığı iddiasıyla ilgili, "Biliyorsunuz bir ailenin tereddütü vardı, bunun doğru çıktığı görünüyor'' dedi.

Beraberinde Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve TTK Genel Müdürü Burhan İnan ile Gelik beldesinde bir kahvehanenin önünde vatandaşlarla sohbet eden Bakan Dinçer, göçük altında kalan 2 işçiye henüz ulaşılamadığını, çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Gelik kuyusundan 17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen patlama sonrası kömür göçüğüne ulaşmak için çok az mesafenin kaldığını aktaran Dinçer, ''Umarım işçilerimiz oradadırlar, onları alıp hemen çıkarırız. Göçük altında kendilerine henüz ulaşamadığımız 2 arkadaşımızın kimlikleri belirlendi. Bunlar Dursun Kartal ve Engin Düzcük. Yarın bu kömür göçüğüne ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Ama henüz elimizde kesin bilgi yok, çalışmalar devam ediyor.'' diye konuştu.

DNA çalışmalarının sonuçlandığını ifade eden Bakan Dinçer, "Bütün arkadaşlarımızın kimliği tespit edildi. Dolayısıyla orada herhangi bir sorun kalmadı. Yarın hem morgdaki cenazelerimizi ailelerine teslim edeceğiz, hem de diğer kalan işlemler varsa onların tamamlanmasını bekleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Bakan Dinçer, bir gazetecinin 'Cenazelerin karıştığı yönünde iddialar var, bununla ilgili çalışma yaptınız mı?' sorusuna ise şu cevabı verdi: ''Çalışmalar yapıldı. Ailelerin tereddütü kalmasın diye bütün işçilerimizin DNA çalışmaları baştan sona yeniden yapıldı. Bir karışıklık söz konusu. Raporlar henüz bizim elimize gelmedi, yarın büyük ihtimalle savcımız, karışmış olan cesetler varsa şayet bunları ilgili ailelerle paylaşacak. Biliyorsunuz bir ailenin tereddütü vardı, bunun doğru çıktığı görünüy