BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Öldürülen PKK’lılar morgta

Siirt’in Eruh ilçesi Çırav Dağı’nda yaylaya giden köylüler tarafından bulunan 5 PKK’lıdan 2’sinin cenazeleri, Siirt Devlet Hastanesi morguna...

Abone ol

Siirt’in Eruh ilçesi Çırav Dağı’nda yaylaya giden köylüler tarafından bulunan 5 PKK’lıdan 2’sinin cenazeleri, Siirt Devlet Hastanesi morguna getirildi.
Köylüler tarafından Çırav Dağı’ndan yaklaşık 20 kilometre taşınan cesetler, Siirt-Şırnak karayolu Yanılmazlar köyü yakınlarındaki yola getirilerek, buradan ambulansla Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. BDP’li Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay’ın kardeşi Sadık Oktay ve Mahmut Tabik olduğu ifade edilen iki kişinin cenazeleri, aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın da bulunduğu konvoy ile Siirt Devlet Hastanesi’ne getirildi. Morgun önünde bir açıklama yapan Nursel Aydoğan, "Öldürülenler yaklaşık bir yıl önce çatışmada yaşamını yitirmişler, uzun süre arazide kalmışlar. Aralarında Eruh Belediye Başkanımızın kardeşi de var. Yaşananlar çök üzücü bir tablodur. Artık bu süreci hiçbir şey etkilemez, bu süreç başarıya ulaşmak zorundadır, demokrasi seçeneğinin dışında hiçbir seçenek yoktur. İstanbul’daki olaylar da bunu çok iyi gösteriyor. Demokrasi yerleşirse herkes kendi kimliğiyle bu ülkede özgür yaşayacaktır. Kürt sorununun adı kimlik ve dil meselesidir, anayasa da halledilirse o zaman çözüm gerçekleşmiş olur. Bu süreç bitmek zorundadır" dedi.
Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay ise, "Her şeyden önce bu süreçte cenazelerin gelmesi tabi ki hoş değil, acıdır. İnşallah bundan sonra cenazeler gelmez de insanlar rahat bir nefes alır ve rahat bir süreç geçer. Canı gönülden bu sürecin olumlu bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz. Herkesin başı sağ olsun" diye konuştu.