BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,59
ALTIN 2.382,08
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray MP-Bandırma Banvit: Oyun kurucu etkisi

Türkiye Basketbol Ligi'nde final serisi perşembe akşamı TSİ 20:30'da Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçla başlayacak. Galatasaray 22 yıl sonra, Banvit ise tarihinde ilk kez şampiyonluk yaşamak için parkeye çıkıyor.

Abone ol

Beko Basketbol Ligi’nin merakla beklenen finalinde; ligin iki çok disiplinli basketbol oynayan takımı karşı karşıyı gelecek.

Galatasaray M.P. 22 sezonluk kupa hasretini sonlandırmak, Banvit ise yılların emeğini tarihinde ilk kez kaldığı finalde kupayla taçlandırmak adına oldukça ciddi bir istek duyuyor.

Normal sezonu lider bitiren Galatasaray Medical Park, ilk turda Tofaş'ı 2-0, yarı finalde de Pınar Karşıyaka'yı 3-0; sezonu üçüncü sırada bitiren Banvit ise ilk turda Beşiktaş'ı 2-0, yarı finalde de Anadolu Efes'i 3-1 ile geçti.

4 galibiyet alan takımın şampiyon olacağı bu uzun seride takımların avantaj ve dezavantajları göz önüne alındığında, Galatasaray ilk iki maçı sahasında oynayacak olmak ve 22 maçlık galibiyet serisiyle psikolojik üstünlüğü elinde bulunduruyor.

Güçlü Anadolu Efes’i artarda 3 kez mağlup ederek Finale gelen Banvit’in de rakip kim olursa olsun müthiş bir mücadele göstereceği kesin.

Ancak C. Davis dışında uzunlarından yeterli hücüm verimi alamayan Bandırma temsilcisi, derin ve oldukça tecrübeli oyunculardan oluşan Galatasaray rotasyonuna karşı bir adım geride.

Kadrosundaki her oyuncudan maksimum verim almayı başaran ve oldukça istikrarlı bir basketbol oynayan Banvit, özellikle play-off'ta beklentileri karşılayamayan Lucas’ın boşluğunu Mejiya’yla doldurmayı başardı.

Ancak sarı kırmızılı takımı geldiği günden beri adeta bir şef gibi yöneten Carlos Arroyo Galatasaray’ın bir adım önde görünmesindeki nedenlerin başında geliyor.

Son derece zorlu ve seyir zevki yüksek bir final serisi olacağına şüphe yok, ancak başarıyı yakalamak adına oyun kurucunun önemi düşünüldüğünde, Galatasaray’ın avantajını göz ardı etmek imkansız…