BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

Öldürme hakkımı kullandım demişti...

Kayseri’de kendisinden boşanmak isteyen eşini 15 bıçak darbesiyle öldürmekten yargılanan tutuklu koca ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Kayseri’de kendisinden boşanmak isteyen eşi 3 çocuk annesi 37 yaşındaki Firdevs Vanlı’yı 15 bıçak darbesiyle öldürmekten yargılanan tutuklu sanık 39 yaşındaki Fatih Vanlı, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Olay merkez Kocasinan İlçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde 6 Kasım 2014 günü saat 23.30’da meydana geldi. Firdevs Vanlı, ’Aile içi şiddet ve geçimsizlik’ nedeniyle, olay tarihinden 5 ay önce eşinden boşanmaya karar vererek, evden ayrıldı. Annesinin evinde oturmaya başlayan Firdevs Vanlı, iddiaya göre bu süre içinde de eşinden şiddet görmeye devam etti. Argıncık Polis Merkezi’ne başvuran Firdevs Vanlı için ’Koruma kararı’, eşi Fatih Vanlı için de ’Uzaklaştırma’ kararı alındı.

Çocuklarını yetiştirme yurduna veren Firdevs Vanlı, bir süre Kadın Sığınma Evi’nde kaldıktan sonra, ailesi tarafından kiralanan Mersin’deki eve geçti. Kayseri’ye çocuklarını görmek için gelen Firdevs Vanlı’yı, yurtta çocuklarıyla görüştükten sonra annesinin evine gitti.

ekran-resmi-2015-01-27-10.35.25.png

’ÖLDÜRME HAKKIMI KULLANDIM’ DEMİŞTİ

İddiaya göre eşini takip eden Fatih Vanlı, kayınvalidesinin kapısına dayandı. Eşinin kapıyı açmaması üzerine zemin katta bulunan evin balkonuna tırmanıp, kapıyı kırarak içeri girdi. Burada tartıştığı eşini 15 yerinden bıçaklayan Fatih Vanlı kaçtı. Ağır yaralanan talihsiz kadın, can havliyle üst kattaki komşusunun kapısının önüne kadar çıktıktan sonra, kanlar içinde yere yığıldı. Komşusunun ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, Firdevs Vanlı’nın öldüğünü belirledi. Olaydan sonra yakalanan Fatih Vanlı, nöbetçi mahkemeye götürülürken kendisini görüntüleyen gazetecilerin, eşini neden öldürdüğü sorusuna, ’Öldürme hakkımı kullandım. Böyle bir hakkı yeni öğrendim’ dedi

ANNE: KIZIMI CANİCE ÖLDÜRDÜ

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Fatih Vanlı, öldürülen Firdevs Vanlı’nın annesi Havva ile babası Kemal Şimşek hazır bulundu. Mahkemede, aldatmayla ilgili iddiaları yalanlayan Firdevs’in annesi Havva Şimşek, "Kızım sürekli şiddet görüyordu. Bu yüzden sığınma evlerinde kaldı. Sanık tasarlayarak ve canice öldürdü" dedi. Fatih Vanlı ise, son sözünün sorulması üzerine kararı heyete bıraktığını söyledi.

’O KADAR CANİLEŞSEYDİM ANNESİNİ DE ÖLDÜRÜRDÜM’

Mahkeme heyeti sanık hakkında ’Eşini kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, ’Bıçakla yaralamaya teşebbüs’ suçundan da, 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme mağduru 15 kez üst üste bıçakladığı için de cezada indirim yapmadı. Kararın açıklanmasının ardından sanık Fatih Vanlı, "O kadar canileşseydim annesini de öldürürdüm. Umarım vicdanınız rahattır" diyerek heyete tepki gösterdi.