BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Öldüreceğim dedi, kimse inanmadı!

Öğrencisi tarafından okulda bıçaklanarak öldürülen Rabia öğretmenin ölümündeki ayrıntılar ortaya çıkıyor...

Abone ol

İzmir'de sınıfta, 15 yaşındaki öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden Rabia öğretmenin ihmaller kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Olayın yaşandığı gün Katil zanlısı H.K'nın annesinin ve aynı zamanda iki sivil polisin de okulda bulunuyorlarmış. Ortaya çıkan detaylarda H.K işlediği bu feci cinayeti önceden planladığı öğrenildi. Katil zanlısı H.K.’nın bir gün önce herkesin gözü önünde bıçağıyla tahta yontup “Öğretmenimi öldüreceğim, böyle keseceğim” dediği, Rabia öğretmeni defalarca tehdit ettiği ortaya çıktı.

ÖĞRETMENİMİ ÖLDÜRECEĞİM

İzmir’in Karabağlar ilçesinde evli ve 2 çocuk annesi öğretmen Rabia Sevilay Durukan’ın (40), sınıfta onlarca öğrencinin gözleri önünde, bıçaklanarak öldürülmesinin ardından okulda yaşanan ihmaller zinciri de ortaya çıktı. Komşuları, H.K.’nin, olaydan 1 gün önce evinin önünde tahta parçasını bıçakla yontarak, “Öğretmenimi öldüreceğim. Böyle keseceğim” diye konuştuğunu söyledi. Korkunç ihmaller zinciri şöyle gelişti: Nazire Merzeci İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi H.K., geçen hafta okulda üzerinde sigara paketiyle yakalandı. Durumu öğrenen ailesi tarafından tartaklanan H.K., iddiaya göre, sık sık, “Gururumla oynandı. Şikâyet edenleri yaşatmayacağım” demeye başladı. Ardından H.K., pazartesi günü okula geç geldi. Bu nedenle Fen ve Teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan, H.K.’yı geç kağıdı alması için okul müdürüne gönderdi. Aynı gün okul çıkışı H.K., evinin önünde bir bıçakla tahta yontarak, “Öğretmenimi öldüreceğim, böyle keseceğim” derken görüldü.

ANNE VE BABASI MÜDÜR ODASINDAYDI

H.K., ertesi gün, yani salı sabahı da okula geç kaldı ve yine Durukan tarafından müdür odasına gönderildi.

Müdürden sınıfa dönen H.K., aldığı izin kağıdını öğretmen Durukan’ın yüzüne fırlatıp, onu bıçaklamakla tehdit etti. Daha sonra okuldan çıkan H.K., evine giderek bir ekmek bıçağı aldı ve bir süre dışarıda dolaştı. Bu sırada da Okul Müdürü Ekrem Karakaya’nın ihbarı üzerine okula gelen sivil polis, okulda H.K.’yi aramaya başlamıştı. Sınıfında öğrenciyi bulamayan 2 polis memuru, Müdür Karakaya’nın odasına geçmişti. Bu sırada oğlunun evden bıçak almasından tedirgin olan Anne Şerine K. ve Baba Cemil K. de müdürün odasında, oğullarının karıştığı suçların yazıldığı, Veli Sözleşmesi’ni imzalıyordu.

Aynı dakikalarda H.K., duvardan atlayıp gizlice okula girdi ve tüm sınıfları tek tek dolaşıp Durukan’ı aramaya başladı. Ardından müdür odasının karşısındaki sınıfta, onlarca öğrencinin gözü önünde, öğretmeni Durukan’ı bıçakladı. Çığlıklar üzerine sınıfa giren müdür ve 2 polis, H.K.’yi derhal yakaladı. Okul ve emniyet yetkilileri, ilköğretim çağındaki bir öğrencinin böyle bir olayı gerçekleştireceğine ihtimal verilmediği için, H.K.’yi okulda bulamayınca aramayı bıraktıklarını söyledi.

GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Cinayet şüphelisi H.K., tutuklanırken, Durukan’ın ölümünden önce 1 özel güvenlik görevlisi bulunan okulda 2 kişi görevlendirildi. Ayrıca polis de okul çevresindeki önlemini artırdı. Durukan, dün ikindide Basın Sitesi’ndeki İlahiyat Camisi’nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Rabia Sevilay Durukan’ın gözyaşlarını tutamayan meslektaşları ve öğrencileri, olayın meydana geldiği sınıfına karanfiller bıraktı. Konak Meydanı’nda ise Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen üyeleri ile öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı bir eylem düzenlendi.