BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Olaylar Aksunun kontrolünde

Adalet Bakanı Çiçek, Diyarbakır'da meydana gelen olaylarla İçişleri Bakanı Aksu'nun ilgilendiğini söyledi

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Diyarbakır'da meydana gelen olaylarla İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun birebir ilgilendiğini söyledi.

Çiçek, Ankara Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan Meclis toplantısından çıkışta soruları yanıtladı. Çiçek, "Teröristlerin cenazelerinin defni sırasında çıkan gösterilerin önlenmesine ilişkin İçişleri ve Adalet bakanlıklarının ortak bir çalışma yapıp yapmadıklarına" ilişkin, 'Terörle Mücadele Yüksek Kurulu olarak belirli zamanlarda toplanıyoruz. 15 Mart'ta bir toplantı yapmıştık, önümüzdeki günlerde yine bu toplantıları yapacağız. Devletin güvenliği ile alakalı alınması gereken tedbirler neyse bu kurulda konuşuluyor. Eğer mevcut yasalarda bir eksiklik, bir ihtiyaç varsa onu da aldığımız kararlar doğrultusunda icra etmeye çalışıyoruz. Kurumlarımız böyle bir ihtiyacı duyuyorsa tabiatıyla yaparız, biz de yardımcı oluruz" dedi.

Çiçek, Abdi İpekçi cinayeti ve Papa suikastı girişimine adı karışan Yalçın Özbey'in Belçika'da tutuklandığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, şu ana kadar konuya ilişkin kendisine bir bilgi gelmediğini belirtti.