BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.523,49
HABER /  GÜNCEL

Okulları soyan hırsızlar yakalandı

Balıkesir, Zonguldak ve Tokat'a bağlı 5 ilçedeki eğitim ve öğretim kurumlarını soyan iki kardeş yakalandı

Abone ol

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yakalanan zanlılar çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Bandırma M Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 15 Mayıs'ta Paşakonak Mahallesi 1028. Sokak üzerinde bulunan özel bir kolejde meydana gelen hırsızlık olayının şüphelilerinin tespitine yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda çevre il ve ilçelerde meydana gelen benzer hırsızlık olaylarından elde edilerek yayınlanan Polnet güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, aynı gün içinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan özel bir banka önünde bulunan iki şahsın görüntülerle uyum sağlaması üzerine takibe aldı. Zanlılar İsmail Z. (32) ve kardeşi Murat Z. (27) bir iş merkezine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

18 EĞİTİM KURUMUNU SOYMUŞLARDI

Şüphelilerin yapılan sorgulamasında Bandırma'da 1 okul, Erdek'te 1 dershane, Edremit'te 5 dershane ve 2 okul, Tokat il merkezinde 4 dershane, Tokat Niksar'da 1 dershane, Zonguldak Ereğli'de 3 dershane ve 1 sürücü kursunda hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Zanlıların ikamet ve üst aramalarında toplam 6 bin 560 TL, 5 adet tornavida, 1 adet küçük el feneri, 1 adet fotoğraf makinesi, 2 adet mont, 2 çift spor ayakkabısı ele geçirildi. Emniyetteki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılar İsmail Z. ve kardeşi Murat Z. tutuklanarak Bandırma M Tipi Cezaevi'ne konuldu.