BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  GÜNCEL

Okullar yarın hangi illerde tatil?

Soğuk hava ve yoğun kar yağışı yurdun dört bir yanında etkiliyor. Ülkenin her yanından eğitime tatil haberleri geliyor.

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR)- Sibirya kışı yaşayan Türkiye'de hayat durdu. Bir çok ilde eğitime ara verildi. Son karar İstanbul valiliğinden geldi. Okullar çarşamba günü de tatil.


İSTANBUL'DA OKULLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ DE TATİL


İstanbul Valiliği son dakika kararı aldı. Kar yağışı devam edince tatil bir günlük tatilin uzatılması kararı çıktı.

Üniversitelerde tatil kararı aldı. İşte valiliğin yaptığı tatil açıklaması

Yoğun kar yağışı nedeniyle 12 ilde de eğitime kimi yerde 1 gün kimi yerde ise 4 gün ara verildi.

İŞTE TATİL KARARI ALINAN İLLER;

ŞIRNAK

Beytüşşebap ilçesinde aralıklarla süren kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 1,5 metreyi, yüksek kesimlerde 2 metreyi aştı. Kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi. 

TOKAT

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Başçiftlik Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yoğun kar yağışının etkili olduğunu belirterek, ''Kar yağışı nedeniyle okulları bugün tatil ettik. İlçemizde kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu'' dedi.

kar.20130108161605.jpg

MALATYA

Malatya'nın Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde de eğitime bugün ara verildi. Arapgir ilçesinde ise yatılı bölge okulları dışındaki tüm okullarda, eğitime ara verildiği öğrenildi.

NİĞDE

Öte yandan Niğde merkez ile Niğde ve Yozgat'ın bazı ilçelerinde okullar kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi. Niğde'de de Çamardı ilçesi hariç merkez ve tüm ilçelerde okullar bir gün tatil edildi.

BİNGÖL

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle okullar 2 gün daha tatil edildi.
Hava muhalefeti nedeniyle daha önce iki gün eğitime ara verilen ilçede, yoğun kar yağışı nedeniyle tatilin iki gün daha uzatılarak 4 güne çıkartıldığı belirtildi.

kar1.jpgZONGULDAK

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak'ın merkezi, beldeleri ile köylerindeki tüm okullardaki eğitim ve öğretime, şiddetli kar yağışı ve ulaşıma kapanan yollar sebebiyle 1 gün süre ile ara verildiğini söyledi. Özbek, Alaplı, Ereğli ve Gökçebey ilçelerinde de okulların tatil edildiğini belirtirken, Çaycuma ve Devrek ilçelerinde ise 8 Ocak Salı günü sabah saatlerindeki hava durumuna göre tatil edilebileceğini ifade etti.

YOZGAT

Yozgat'ta Akdağmadeni ve Çekerek ilçeleri ile belde ve köylerinde, Şefaatli'nin belde ve köylerinde eğitime 1 gün süre ile ara verildi.

DÜZCE

Düzce'de yoğun kar sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verildiği kar3.jpgbildirildi.

KONYA

Konya'nın Halkapınar, Yunak ve Doğanhisar ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Halkapınar, Yunak ve Doğanhisar ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okul öncesi, özel eğitim merkezleri, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime bugün için ara verildiği bildirildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.
Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, "İl merkezinde yoğun kar nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verildi" dedi.

SİİRT

Siirt'te, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Vali Ahmet Aydın, eğitime ara verildiğini Twitter hesabından attığı ''Okulları il merkezi, ilçeler ve köylerde bir gün tatil ettik. Siirt Valisi'' mesajıyla duyurdu. 
 

BİTLİS

Bitlis'te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, okulların yarın tatil edildiğini belirtildi.

Yatılı ilköğretim bölge okullarının dışında, il genelinde eğitime 1 günlük ara verildiği bildirilen açıklamada, hamile kadınlara ve çalışan özürlülere de yarın için idari izin verildiği duyuruldu.

Ayrıca Bitlis Eren Üniversitesi'nden (BEÜ) yapılan açıklamada ise kentte yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitim ve öğretime 08-09 Ocak tarihlerinde ara verildiği ifade edildi.

SİVAS

Şarkışla, Gemerek ve Divriği ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime verilen aranın 1 gün daha uzatıldığı belirtildi.Kar yağışının sürdüğü ilçe merkezleri, belde ve köylerde taşımalılar da dahil olmak üzere tüm okullarda, eğitime verilen aranın uzatıldığı bildirildi.

Üç ilçede okulların yarın tatil edildiği kaydedildi.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının akşam saatlerinden itibaren artarak devam edeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Öğrencilerin soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmeleri ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanabilecek muhtemel aksamaları önlemek amacıyla resmi ve özel okullar ile diğer bütün eğitim kurumlarının yarın tatil edildiği ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacakları kaydedildi.

SAKARYA

Sakarya Valiliği'nden alınan bilgiye göre, kentte etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okulların, 1 gün süreyle tatil edilmesine karar verildiği belirtildi.

Kentte ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de izinli oldukları öğrenildi.