BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na il başkanları sahip çıktı

Hükümete açık çek veriyoruz, sorunu çözsünler' diyen CHP liderine 13 il başkanı destek çıktı..

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 13 il başkanı olarak, terörün bitirilmesi noktasında Abdullah Öcalan ile görüşülmesine destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun yanında yer aldıklarını söyledi.

DİYARBAKIR VAN AĞRI BATMAN..

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Ferhat Karataş, geçen hafta Mardin bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP 'li Ayla Akat'ın, İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'la görüşmesi ile başlayan sürece CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun destek verdiğini hatırlattı. Karataş, yaşanan gelişmeler üzerine Doğu ve Güneydoğu'da yer alan CHP'nin Şanlıurfa, Adıyaman, Ağrı, Batman, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Van, Kars ve Gaziantep CHP il başkanlarıyla telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi. Karataş, yaptıkları görüşmelerin ardından bölgedeki 13 il başkanının Kılıçdaroğlu'na tam destek noktasında mutabakata vardığını ifade ederek şunları söyledi:

DESTEĞİ SAMİMİ BULUYORUZ

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmralı görüşmesine açık çek vermesini tamamen samimi ve gerçekçi bulduğumuz için kendisini yürekten destekliyoruz. Barışa giden yol ancak bu gibi anlaşmalarla, karşılıklı diyaloglarla çözüme ulaşılabilir. Genel Başkanımız her ne kadar AK Parti'yi samimi bulmuyorsa da bir umutla barışa katkı sunmak için hükümete açık çek beyanatında bulundu. Bu sorun tüm Türkiye?nin sorunudur ve 30 yıldır bu savaş devam etmektedir. Bu savaşın artık sonlandırılması gerekiyor. Silahla artık çözüm olmuyor ve akan kanın bir an evvel durması gerekiyor. Bunun için Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bulunan il başkanlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde genel başkanımızla aynı düşünceyi taşıdığımızı için barışa katkı sunmak gerektiğini kararlaştırdık. Bu konudaki desteklerimizi genel merkezimize illettik."

Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini ifade eden CHP'li Karataş, hükümetin ciddi adımlar atmasını ve öncelikli olarak söylemlerinde savaş dilini kullanmaktan vazgeçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.