BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kar altındaki kentlerde son durum

İstanbul yoğun kar ile mücadele ediyor. Ulaşım durma noktasında. Taksim'e çıkış güçleşti, bir ara boğaz köprüsü bile kapandı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Sibirya üzerinden gelen kar yağışı Türkiye'yi kar altında bıraktı. Metropol kenti İstanbul'da başta olmak üzere bütün kentler yoğun kar altında.

Kar yağışı öğleden sonra yoğunluğunu daha da artırınca İstanbul'da bir ara Boğaziçi köprüsü dahi kapandı. Bitlis'te ise kent merkezine 2 metreye yakın kar yağdı.

İstanbul'da kar yağışı yüksek semtler ile Anadolu Yakası'nda çok etkili oluyor. Taksim'e Dolapdere'den çıkış güçlükle gerçekleştiriliyor.

KÖPRÜ BİLE KAPANDI

Boğaziçi Köprüsü'nde yoğun kar yağışı sebebiyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Zincirlikuyu rampasında araçlar çıkamayınca köprüde trafik bir süre durdu. Köprü, kar temizleme çalışmaları ardından tekrar trafiğe açıldı.

E-5 DURMA NOKTASINDA

Anadolu yakası kar yağışından en çok etkilenen kesim oldu. Trafik olmasa da kar yağışı sebebiyle yollar geçit vermez hale gelmeye başladı. E-5 yolunda bir çok araç yol kenarına park etmek zorunda kaldı.

KAR YAĞIŞI ALTINDAKİ DİĞER İLLERDE SON DURUM

BİTLİS : 2 METRE KAR YAĞDI

Bitlis'te 3 günde, 2 metreye yakın kar yağdı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle trafik akışını düzenlemek için çalışan polislerin araçları karda mahsur kaldı. Kentte karla mücadele için kriz masası kuruldu.

DİYARBAKIR: Güneydoğu'da kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollar kapanırken kapalı köy yollarının açılmasına çalışılıyor.

ŞIRNAK : Önceki günden itibaren başlayan kar nedeniyle il merkezinde 15 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreyi aştı. Kar nedeniyle Şırnak-Hakkari ve Şırnak-Siirt karayolu ulaşıma kapandı. Ayrıca Şırnak merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde 45 köyün yolu ulaşıma kapandı.

SİİRT : Eruh, Şirvan, Baykan ve Pervari ilçelerine bağlı 42 köy yolu dünden beri kapalı. Pervari Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise, ilçe merkezi ve köylerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.

BOLU : D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor. Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde yaklaşık 2 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle karayolunun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı.

Özellikle Kaynaşlı, Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde aralıksız devam eden kar yağışı, karayolunu kullanan sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Karoyolları ekipleri yolda sürekli ring halinde tuzlama ve küreme çalışmalarını sürüdürürken, polis ekipleri ise karayolunu kullanan ağır vasıtaları durdurarak zincir ve kar lastiği uygulaması yapıyor.

KAYSERİ : Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'de 95, Kırıkkale'de 101, Yozgat'ta 65, Niğde'de 84, Kırşehir'de 11 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

KIRIKKALE : Kırıkkale merkezde 13, Bahşılı'da 1, Balışeyh'de 24, Çelebi'de 4, Delice'de 23, Karakeçeli'de 1, Keskin'de 35 köy yolu ulaşıma kapandı.

TUNCELİ : Kar yağışı ve tipi, Tunceli'de ulaşımda aksamalara yol açıyor. İl genelinde 200 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı bildirildi. Köy yollarının ulaşıma açılması için 8 ekibin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi.

BU YOL KAPALI : Çığ düşmesi sonucu dün ulaşıma kapanan Tunceli-Erzincan Karayolu'nun ve kar kayması nedeniyle trafik akışının sağlanamadığı Tunceli-Ovacık Karayolu'nun ekiplerin özverili çalışmaları sonucu açıldığı bildirildi. Her iki karayolunun da belirli noktalarında ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı belirtildi.

ERZİNCAN : Erzincan'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 515 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kapalı yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Pöske Dağı'ndaki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle gece saatlerinde ulaşıma kapanan Gümüşhane-Erzincan Karayolu'nda ise trafik akışının kontrollü olarak sağlandığı belirtildi.

Erzincan-Erzurum Karayolu'nda da ulaşımın güçlükle sağlandığı, Erzincan'dan Sivas veya Erzurum yönüne giden ağır tonajlı araçların tesislerde ve bazı noktalarda bekletildiği, küçük araçların ise zincirli olarak geçişine izin verildiği kaydedildi.

SİVAS : Sivas'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle 755 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kar ve tipi nedeniyle ilçeler arası bağlantıyı sağlayan bazı yolların da ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.