BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  GÜNCEL

Okul sütünde zehirlenme vakası olan iller

2005 yılına ait süt dağıtıldığı iddia edilen Adana'da yine zehirlenme vakaları yaşandı. Aksaray'dan ise toplu zehirlenme haberi geldi.

Abone ol

Okul sütü projesinin ikinci gününde de zehirlenme vakaları yaşanıyor. Bugün de Adana ve Aksaray'dan zehirlenme haberleri geldi. Şu ana kadar 68 öğrenci hastanelik oldu.


ADANA VE AKSARAY'DA NE OLUYOR?


Zehirlenme vakalarının aynı bölgede
yoğunlaşması akıllara saklama koşulları
ve sıcak havayı getirdi.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca da koşullara dikkat çekti;

"Sütlerin bozuk olmadan illere yollandığı düşünülse bile buzdolaplarında tutulması gereken sütler, okul salonlarında gelişigüzel yerlere koyulmasıyla zaten bozulmaması mümkün değil. Okullarda uygun şartlarda muhafaza edilmesi gereken sütler, neresi boş ise sınıf ya da koridorlara bırakıldı."

Adana'da dağıtılan sütlerin 2005 tarihli olduğu dün ortaya çıkmıştı. Adana'da 200 öğrenci bu sütlerden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Adana bugünde güne bozuk süt haberleriyle uyandı. Bugün de tablo değişmedi ve 18 öğrenci hastanelik oldu. 

Süt dağıtımı yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 2, Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu'ndan 9 ve Hacımirzali İlköğretim Okulu'ndan 7 olmak üzere toplam 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayeti üzerine, ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince dağıtılan sütlerden incelenmek üzere alınan numunelerin, Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi.

VELİLER DAĞITIMI İSTEMEDİ

Adana'da dün yaşanan yoğun zehirlenme süt projesine darbe vurdu. Bir çok okulda velilerin isteği doğrultusunda bugün süt dağıtımı yapılmadı.

AKSARAY'DA 50 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Aksaray'da 3 ilköğretim Okulu'nda 'Okul Süt Projesi' kapsamında dağıtılan sütlerden içen

21.jpg

yaklaşık 50 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Nurgöz Köyü'ndeki Nurgöz İlköğretim Okulu ile merkezde bulunan Mustafa Yazıcı İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulu'nda süt dağıtımın ardından bazı öğrencilerde karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri başgösterdi. Bunun üzerine okul yönecileri 112 Acil Servise haber verildi. Yaklaşık 50 öğrenci ambulanslarla gruplar halinde zehirlenme şüphesiyle Aksaray Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

BUGÜN ZEHİRLENME HABERLERİ GELEN İLLER:

Nevşehir'de okulda dağıtılan sütü içtikten sonra rahatsızlanan 21 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Ankara'da 2 öğrenci zehirlenme iddiasıyla hastaneye sevk edildi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 8 öğrenci hastanelik oldu.

Sivas'ta 1 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Bartın'da 5 öğrenci zehirlendi.

Kilis'te 30 öğrenci zehirlendiği şüphesiyle hastaneye sevk edildi.

Muş'ta 50 öğrenci zehirlenme vakası sebebiyle hastanelik oldu. 

Osmaniye: Kadirli ilçesinde sütten rahatsızlanan 29 öğrenci hastaneye kaldırıldı.