BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL

Okul sütü yine zehirledi

Manisa merkeze bağlı Muradiye beldesinde Atatürk Ayser-Kani Çelikel İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrencilere 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi çerçevesinde süt dağıtıldı.

Abone ol

Bir süre sonra karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayeti görülen 5 öğrenci rehber öğretmenleri eşliğinde ilk olarak Devlet Hastanesi Muradiye Polikliniği’ne götürüldü.

Öğrenciler daha sonra ambulansla Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesine sevk edildi.

3. sınıf öğrencileri; İ.K., C.D. , H.K. , Y.S. ve B.G.’ye hemen müdahale edildi. Öğrencilerin sağlık durumları hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yard. Doç. Dr. İsmet Topçu, “Öğrencilerimiz bize geldiğinde genel durumları iyiydi. Besin zehirlenmesi şüphesi olabilir mi? diye getirildi. Hayati tehlikesi olan herhangi bir öğrencimiz yok. Hepsinin bilinçleri açık. Gerekli tetkitler yapılıyor. Okuldayken bize kusmaları olduğu bildirildi.Ama şuan itibariyle hiç birinde kusma ve bulantı yok. Şuan besin zehirlenmesi olup olmadığını söylemek için biraz erken. Sonuçları ilerleyen saatlerde belli olacaktır” dedi.

OKULDA SÜT DAĞITIMI DURDURULDU

Okul sütü nün okula bugün teslim edildiğini ve ana sınıfı dahil 1,2,3, ve 4. sınıf öğrencilerinden 200′üne bugün süt dağıtıldığını kaydeden Okul Müdürü Aydın Kıyak ise şöyle konuştu:

”Sadece 5 öğrencimizde kusma şikayeti olduğu için öğretmenimiz nezaretinde ilk olarak Sağlık Ocağı’na, oradan da önce Çocuk Hastanesi’ne sevk edildiler. Hastanede yer olmadığından dolayı CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne götürüldü. Öğrencilerimize rehber öğretmenleri refakat etmektedir. Hastane yetkililerinden aldığımız bilgide herhangi bir olumsuzluk olmadığı, tahlillerin devam ettiği tarafımıza bildirildi. Süte bağlı zehirlenme olup olmadığı konusunda kesin bir bulgu yok. Okula bugün gelen sütlerin dağıtımını olayın ardından durdurduk. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sütlerden numune alınarak analize gönderilecek. Buradan alınan sonuçlara göre hareket edeceğiz” dedi.