BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Groupon kurucusu Mason 'kovuldu'

50 civarında ülkede faaliyet gösteren Groupon şirketinin hisseleri iyice dibe vurunca, şirketi yoktan var eden Andrew Mason istifa etmek zorunda kaldı. Mason, istifasını esprili bir dille duyurdu.

Abone ol

Amerikan şirketi Groupon'un kurucusu ve başkanı Andrew Mason, görevinden uzaklaştırıldı.

Hediye ve indirim kuponu şirketinin hisse değerinin perşembe günü % 24 düşmesinin ardından bu istifa bekleniyordu.

Mason, istifa kararını esprili bir dille duyurdu: "Groupon CEO'su olarak geçirdiğim yoğun ve muhteşem dört buçuk yılın ardından, ailemle daha fazla zaman geçirmeye karar verdim. Şaka yapıyorum; bugün kovuldum."

2011 Kasım'da Nasdaq endeksinde yer almaya başlayan şirket, o zamandan bu yana değerinin % 77'sini kaybetti.

Bunda, yatırımcıların büyük indirimler sağlayan şirketin bu işleyişini sürdüremeyeceğine inanmasının yattığı belirtiliyor.

Ayrıca, yeni başlayan şirketlerin ve Groupon'un stratejisini kopyalayan Amazon ve Google gibi devlerin piyasada rekabeti artırması da yatırımcıları ürküttü.

Macquarie Research danışmanlık şirketi uzmanı Tom White, Groupon'un dünya çapında büyük bir şirket olduğuna dikkat çekerek, "Karmaşık işleri yürütme yeteneğini kanıtlamış birini bulacaklardır veya küçülme sinyali vereceklerdir" dedi.

B Riley & Co uzmanı Sameet Sinha ise Mason'un genç olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Daha önce hiç şirket yönetmemişti ve bir anda kendisini neredeyse 50 ülkede faaliyet gösteren bir şirketi yönetirken buldu. Sahiden de bu, yürütemeyeceği bir şeydi. Bu yüzden değişikliğe gitmek zorunda kaldılar."

Groupon, Türkiye'de "Groupon Şehir Fırsatı" adıyla faaliyet gösteriyor.