BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  DÜNYA

’’Okul sütü projesi devam etmeli’’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, okullardaki okul sütü projesine destek verdi. Okullardaki okul sütü pro...

Abone ol

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, okullardaki okul sütü projesine destek verdi. Okullardaki okul sütü projesinin devam etmesi gerektiğini ifade eden Bayraktar, dünyada birçok ülkenin içme sütü tüketimi alışkanlığı sağlamak için özendirici ve teşvik edici okul sütü programlarına başvurduğuna söyledi.

"OKUL SÜTÜ PROJESİ DEVAM ETMELİ"
Dünyada birçok ülkenin içme sütü tüketimi alışkanlığı sağlamak için özendirici ve teşvik edici okul sütü programlarına başvurduğuna dikkati çeken TZOB Genel Başkanı Bayraktar, mevcut verilere göre 60’dan fazla ülkede okul sütü programlarının uygulandığı bilgisini verdi. Bayraktar, şöyle devam etti:
"Ülkemizde çocuklarımız süt ve süt ürünlerini yeterince tüketilmediğinden sağlıklı beslenememektedir. Bu ürünler özellikle yoksul aile çocuklarına ulaşamamaktadır. Okul sütü programlarıyla çocuklara süt içirmek, yoksul aile çocukları başta olmak üzere tüm çocukların gerek bedensel gerekse zihinsel gelişimi için çok önemlidir. Ülkemizde bu durumun tespit edilerek buna yönelik tedbir amaçlı başlatılan ve 2 yıldır da uygulanan Okul Sütü Projesi birçok açıdan önemli bir uygulamadır. Uzun vadede yürütülecek Okul Sütü Projesi sayesinde Türkiye’de süt kalitesi yükselirken, aynı zamanda hayvancılık ve hayvancılıkla ilişkili diğer sektörler de gelişecek; bu sektörlerde istihdam kapasitesi artacaktır. Yine Okul Sütü Projesi ile beslenme yetersizliğinden kaynaklanan gelişim bozukluklarına yönelik yapılan harcamalar azalacaktır. Türkiye’de, Okul Sütü Projesi’nden sosyal gelişimin yanı sıra ekonomik anlamda da topyekûn bir fayda sağlanacaktır. Bu tür programlar, sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından sosyal; tüketim alışkanlıklarının artırılarak süt ve süt ürünlerine talep yaratılması ve süt sektöründe arz-talep dengesinin sağlanması açısından da ekonomik fayda sağlamaktadır. Yani süt hayvancılığında istikrarı sağlamak ve süt piyasasını düzenlemek için bir araç olarak kullanılmaktadır. Okul Sütü Projesi birçok açıdan önemli bir uygulamadır. Süt ürünleriyle de desteklenerek bu uygulama devam etmelidir. Uygulamanın peynir, yoğurt gibi süt ürünleri ile çeşitlendirilmesine ve mutlaka yasal bir zemine oturtulması gerektiğine inanıyoruz. Böylece, bu programların uygulandığı ülkelerdeki gibi sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi devlet garantisine alınmış olacaktır."
(İHA)