BIST 10.201
DOLAR 32,34
EURO 34,98
ALTIN 2.387,25
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okul korkusu nedir nasıl yenilir ilk güne dikkat!

18 milyon öğrenci için ders zili çaldı. Peki ya okula yeni başlayan çocuğunuzun ilk günü nasıl geçti? İlk gün zorluydu diyen ebeveynler bu uyarılara dikkat.

Abone ol

Yaz bitti, okullar açıldı. Peki okula yeni başlayan çocukları okulu ve arkadaşlarını nasıl karşıladı? Eğer çocuğunuz okulun ilk günü sorun yaşadıysa bu haber tam size göre.

Uzman Pedagog Didem Küt, cevapla.tv'ye okula ilk olarak başlayan çocuklar ile ilgili uyarılarda bulundu. Okul öncesi eğitime dikkat çeken Küt, şu ifadeleri kullandı:

"Çocukları okula hazırlama sürecinde aslında en önemli şeylerden biri  okul öncesi eğitimdir. Eğer çocuk okul öncesi eğitim alırsa zaten ilk öğretime gitmeden önce belli başlı şeyleri sınırlamaları, kuralları öğrenmiş olacaktır. Ama ebeveynlerin yapacağı birkaç şey vardır. İlk gün çocukların heyecanlı olması çok doğaldır ve bunu çocuğa aktarmak önemlidir. Daha önceden keşif yapmak, sınıfı göstermek, öğretmenle tanıştırmak, sınıf arkadaşlarıyla mümkünse tanıştırabilmek, ilk gün yanında olmak ve öğretmene ihtiyaç duyduğunda iletişim kurabileceğini ifade etmek çocuk için yeterli olacaktır."