BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,05
ALTIN 2.451,11
HABER /  GÜNCEL

Öğretmenlere AB normlarında klavuz

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yeni sistem ile ilgili kılavuz hazırladı. Buna göre, AB normlarında olacak eğitim sistemi ile, öğrencilerin örf ve adetleri izlenecek..

Abone ol

Güncelleme: 08:40 ET 19 Temmuz 2005 SalıANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı yeni öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin öğrencileri ile ilişkilerini ve eğitimde bundan sonra izleyecekleri hedefleri belirleyen bir kitap hazırladı.

Kitapta, Türkiye’nin AB’ye üye olmayı hedefleyen bir politika izlediği, gerekli kanunları çıkartarak tüm adımları attığı vurgulandı.

Yenilenen ilköğretim programları ile mutlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yetiştirmek amaçlanıyor. Dünya ile entegrasyon ve AB standartları dikkate alınarak hazırlanan eğitim programıyla öğrenciler haklarını bilen, kullanan, sorumluluklarını yerine getiren demokratik bireyler olarak yetiştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kılavuzuna göre yeni sistemde öğrenciler düşünmeye, soru sormaya, görüş alışverişi yapmaya özendirilecek. Öğrenciler haklarını bilen kullanan, sorumluluklarını yerine getiren bireyler olarak yetiştirilmeye çalışılacak. Türkçe’ye duyarlılık artırılmaya çalışılırken, en az bir yabancı dilin etkin şekilde kullanılması sağlanacak.


Kaynak: www.ntvmsbc.com