BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.500,73
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmen atama sonuçları MEBBİS giris ekranı

Öğretmen atama sonuçları açıklandı MEBBİS giriş ekranı atama sonucu sorgula. 30 bin öğretmenin beklediği atama sonuçları 2016 bugün saat 11.00'de açıklandı. Atama sonuçları MEBBİS ile aynı anda internethaber'de.

Abone ol

Atama sonuçları 2016, öğretmen atama sonuçları açıklandı atama sonuç ekranı MEBBİS haberi internethaber'de. 30 bin öğretmenin merakla beklediği atama sonuçları bugün saat 11.00'de açıklandı. Öğretmen atama sonuçlarını meb.gov.tr adresi ve MEBBİS atama sonuç ekranı ile birlikte internethaber.com'da görebilirsiniz.

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI MEBBİS EKRANI TIKLAYIN

öğretmen atama sonuçları 2016 meb ikgm sorgu ekranı atama.meb.gov.tr
Öğretmen atama sonuçları sayfasına erişim için fotoğrafı tıklayınız

Adaylar ekranda görünen TC Kimlik No bölümüne kendi kimlik numaralarını girerek atama sonuçlarını görebilirler.

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI ŞUBAT 2016

Bu yıl da atamalarda aslan payı 3 bin 292 kadro ile rehberlik, 3 bin 124 ile İngilizce ve 2 bin 818 kadro ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine ayrıldı.

atama sonuçları şubat 2016 erdoğan'dan son dakika öğretmen atması açıklaması

90 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI DAHA YAPILDIĞINDA...

Öğretmen atamalarının yapıldığı Ankara MEB Şura Salonu'ndaki törene bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, 90 bin öğretmenin daha ataması yapıldığında MEB'deki öğretmen kadrolarının yüzde 100 doluluğa ulaşacağını söyledi. 

Erdoğan tören öncesi konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarının detayları şöyle:

Yeni atamalarla birlikte öğretmen sayısı 923 bine çıkacak.  90 bin öğretmen daha atandığında yüzde 100 doluluğuna ulaşacağız. Branşlardaki başvurular en yüksek puandan başlanarak sıralanacak. 

ÖĞRETMEN ATAMALARI 121 BİN BAŞVURU YAPILDI

121 bin başvurudan 30 bininin ataması yapılacak. Ataması yapılan arkadaşlarımız eylül ayında işbaşı yapacak.  

şubat atama sonuçları açıklandı öğretmen atama sonuçları atama.meb.gov.tr'de

Göreve geldiğimizde eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarına öncelik vereceğimizi söylemiştik.Önceliklerimizin en başında eğitim geliyor. Yetişmiş insanızın varsa güçlü bir ülkesiniz. Bir yandan fiziki şartları artırırken, şu anda yaklaşılk 280 bin civarında derslik var. Öte yandan araç gereçleri giderme derdinde olduk. Fatih projesini 3 yıl içinde bitireceğiz. Fatih projesiyle artık sınıflarımız bilişim teknolojileri sınıfına dönüştü. İlkokul, ortaokul ve liselerde ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz veriyoruz.

Yüksek öğretimde çok önemli hizmetler gerçekleştirdik. Şimdi 193 üniversitemiz var. Üniversitenin olmadığı il yok, bütün illerimizde üniversite var.

"MÜFREDAT KONUSUNDA EKSİKLİĞİMİZİ GİDERMELİYİZ"

Spor salonlarını da projelere koymaya başladık. Bugün kimse ülkemizde eğitim alt yapısıyla ilgili can alıcı noktada eksik bulamaz. Bugünkü atamayla öğretmen eksiğimizi tamamen kaldırma konusunda önemli bir adım attık. Müfredat konusundaki eksikliğimizi gidermemiz lazım. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmak zorundayız altyapıda elde ettiğimiz başarıyı eğitimin içerğini iyileştirerek taçlandırmak zorundayız.

"ÖĞRETMENLİK ADANMIŞLIK İSTEYEN BİR MESLEKTİR"

Sizden öğrencilerinize her zaman ailenize sarıldığınız gibi sarılmanızı ve gelecek nesilleri yetiştirmenizi bekliyorum. Yeni Türkiye'nin nitelikli eğitimini sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Öğretmenlere de bu yolda önemli işler düşüyor. Öğrencilerinize annenize sarıldığınız şekilde sarılın ve ülkenin gelecekleri olarak onları siz yetiştirin. Yeni bir heyecanla, yeni bilgilerle sizlerden çok büyük beklentim var. Yeni Türkiye'nin nitelikli eğitimini sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Öğretmenlik adanmışlık isteyen meslektir. 

3 ÇOCUK VURGUSU

Sizlere de, hayatına yeni başlayan gençler olduğunuz için 3 çocuk vurgusu yapıyorum. Nüfusumuzu genç tutamazsak şu an Batı dünyasının karşılaştığı tehlikeye biz de düçar oluruz.  Ekonominin temelini insan teşkil eder. İnsan varsa, emek, sermaye, üretim vardır. İnsan yoksa bunların hiçbiri yoktur. Güçlü aileler olursa güçlü milletleri kurarız. Bizim milli, yerli hassasiyetimiz eğitim konusunda da geçerlidir. 

şubat 2016 atama sonuçları açıklandı
Öğretmen atama sonuçlarının açıklandığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakkari Yüksekova'da öğretmenlerine koşan çocukların fotoğrafı hediye edildi.