BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  GÜNCEL

Öğrencilere tavsiye ailelere uyarı

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, karnelerini alarak tatile giren öğrencilere oyun oynamalarını tavsiye ederken, ailelere uyarılarda...

Abone ol

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, karnelerini alarak tatile giren öğrencilere oyun oynamalarını tavsiye ederken, ailelere uyarılarda bulundu.
600 bin öğrencinin karne aldığı Şanlıurfa’da Milli Eğitim Müdürü İlci, 2013-2014 eğitim sezonun son gününde öğrencilere oyun oynamaları tavsiyesinde bulunarak, velileri uyardı. Çocukların tatilde zihinlerini bol bol dinlendirmeleri gerektiğini anlatan İlci, tavsiye eden İlci, çocukların yoğun tempoda geçen sezonun ardından tatili hak ettiğini belirtti. İlci, “Çocuklar tatili hak ettiler. Mutlaka dinlenmelerini, doya doya gönüllerince oynamalarını istiyoruz. Bu oyunlarını, kesinlikle dışarıda, çeşitli oyunlarla gerçekleştirmeleri gerekir. Çocuklar okul bahçelerinde, kendi mahallerindeki spor, oyun alanlarında, zamanlarını oynayarak, spor yaparak, kitap okuyarak, eğlenerek, arkadaşları ile çeşitli iletişim ve dostluklar kurarak geçirmelerini öneriyoruz” dedi.
İlci, öğrencilerin bilgisayar başında, internet oyunları ile vakit geçirmelerini ise doğru bulmadıklarını kaydetti.

SULAMA KANALI UYARISI
İlci, oldukça sıcak geçen yaz mevsimi nedeniyle çocukların serinlemek amacıyla ölümcül sulama kanallarına girdiğini hatırlatarak, kanallarda yüzülmemesi konusunda da uyardı. Önceki dönemlerde birçok kişinin sulama kanallarında boğulduğunu vurgulayan İlci, şöyle devam etti:
“İlimiz çok sıcak. Çok sıcak olması nedeniyle DSİ’nin sulama kanalları var. Sulama kanallarına girmemelerini istiyoruz. Sulama kanallarında maalesef çeşitli boğulma olayları yaşanıyor. Bu boğulmalar nedeniyle çocuklarımızın buralardan uzak durmaları gerekiyor.”
İlci, karnesinde kırık ve düşük notu bulunan öğrencilerin velilerini de uyardı. Kırık ve düşük notları bulunan öğrenci velilerinin çocuklara daha dikkatli ve hassas yaklaşmasını isteyen Müdür İlci, “Öğrencilerimiz, herhangi bir alanda başarısız olabilir ama farklı alanlarda yetenekleri vardır. Başarılı olabileceği bir alan vardır. Çünkü her insanın başarılı olabileceği alan mutlaka vardır. Öğrencilerimizin yeteneklerini, bilgisini, birikimini tespit edip, ona göre muamele etmemiz gerekiyor. Düşük notlar asla ve asla dünyanın sonu değildir. Öğrencimiz için bir umutsuzluk değil, çalışılınca, emek verilince düzeltilebileceğine inanıyoruz. Velilerimizin dikkatli davranmalarını istiyoruz. Asla onların morallerini, motivasyonlarını bozacak, tutum ve davranışlar içerisinde olmamalıdırlar” diye konuştu.
(İHA)