BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  GÜNCEL

Karne günü bir kez daha kahroldular

Çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler, eylemlerinin 27. gününde öğrencilerin karne almasıyla bir kez daha kahrolduklarını söyledi.<br/>...

Abone ol

Çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler, eylemlerinin 27. gününde öğrencilerin karne almasıyla bir kez daha kahrolduklarını söyledi.
Tüm Türkiye’de 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle karne heyecanı yaşanırken, Diyarbakır’da eylem yapan annelerin bekleyişi devam ediyor. Vedat Aydın’ın annesi Leman Aydın, karne günü bir kez daha yıkıldığını bir kez daha öldüğünü söyledi. Anne Aydın, "Bütün çocuklar karnelerini aldı. Benim çocuğum alamadı ben de karnesini almaya gitmiyorum çünkü istemiyorum. Oğlum Vedat’ın hayalleri vardı beraber kurduğumuz. Bugün eğer burada olsaydı tatile gidecektik. Ama hayallerimiz yıkıldı, ben çocuğumu istiyorum. Ben artık dayanamıyorum bugün daha çok kötü oldum, tüm anneler çocuklarını karnesiyle karşıladı ama ben sadece bakmakla yetindim. Çocuğumun okumasını istiyorum gelsin bir an önce bütün herkese sesleniyorum bize destek çıksınlar, Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a ve tüm yetkililere sesleniyorum artık gücümüz kalmadı. Yuvam yıkıldı bir şey kalmadı artık perişan olduk buralarda" dedi.

"KARNE ALSAYDI EĞER BUGÜN TATİLE GİDECEKTİK"
Efekan Toklar’ın annesi Süreyye Toklar ise, oğluyla karne hayali kurduklarını fakat hayalin yarıda kaldığını söyledi. Anne Toklar, "Oğlumun hayalleri vardı. Ben evladımı istiyorum kurduğumuz hayalleri yaşamak için geri istiyorum. Bana evladımı, canımı, yüreğimi ve Efe’mi versinler başka hiçbir şey istemiyorum. Bu mübarek Cuma günü için Allah için kimin elinden ne geliyorsa herkes elini taşın altına koysun, bize evlatlarımızı versinler. Kendilerini bizim yerimize koysunlar artık dayanamıyoruz canımız çok kötü yanıyor. Bu güzel ayın hürmeti için oğlumu, kanımı istiyorum. Bugün çocuklar karne aldı ama benim yüreğim Efekan alamadı nerede olduğunu bile bilmiyorum ciğerim gelsin artık" diye konuştu.
(İHA)