BIST 9.555
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.470,38
HABER /  GÜNCEL

Öğrencilerden kızlı-erkekli tost eylemi

Üniversite öğrencileri,öğle yemeklerinin ayrı yenmesi yönünde başlatılan ve tepkiler üzerine geri çekilen uygulamayı protesto etti.

Abone ol

ISPARTA'da bulunan Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi'nde, kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerinin ayrı yemesi yönünde başlatılan ve tepkiler üzerine geri çekilen uygulama bugün protesto edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) bir grup öğrenci, protesto olarak okulun bahçesinde kızlı erkekli tost yedi.

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi'nde 21 Ekim'de yemekhane kapısına asılan duyuruda, kız ve erkek öğrencilerin ayrı yemek yiyeceği bildirildi. Duyuruda, pazartesi, salı ve çarşamba günleri kız öğrencilerin saat 12.25- 12.40, erkek öğrencilerin 12.40- 13.00 saatleri arasında, perşembe ve cuma günleri ise erkek öğrencilerin 12.25- 12.40, kız öğrencilerin 12.40- 13.00 arasında yemek yiyeceği belirtildi. Duyuruda, uygulamanın birinci dönem sonuna kadar geçerli olacağı, ikinci dönem bu düzenlemenin değişeceği kaydedildi. Öğrenci velileri ve bazı sendikalardan gelen şikayetler üzerine uygulamayı durduran Lise Müdürü Kenan Köse, okulun pansiyon kısmındaki yemekhanede yapılan kız-erkek öğrenci ayırması uygulamasının, öğrencilerin aşırı kalabalık olması ve onlardan gelen taleple başlatıldığını açıkladı.
 

KIZLI ERKEKLİ TOST-AYRAN

Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi içerisindeki Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi'ndeki bu olay, bugün Isparta'da protesto edildi. SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi bir grup öğrenci, önce protesto amaçlı yürüyüş yaptı, ardından okul bahçesinde kızlı erkekli tost yeme eylemi düzenledi. Özkanlar Kavşağı'ndan okula kadar sessiz yürüyen öğrenciler, okul bahçesinde de tost yedi, ayran içti.
 

LİSELİLER DE DESTEK VERDİ

Protestoya lise öğrencileri de destek verdi. Teneffüste eylem yapan öğrencilerin yanına gelen bir grup liseli, "Sizi destekliyoruz. Okulumuz bu olaydan sonra karmakarışık oldu" ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyelerinden Onur Özkan, her türlü ayrımcılığa karşı oldukları için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. Grupta bulunan diğer öğrenciler de "Liseli öğrencilere, yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız" diye konuştu.