BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  DÜNYA

Öğrenci evi talebi velilerden geldi

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öğrenci evi tartışmalarıyla ilgili, “Bir çok aile, bir çok veli bu konudaki kendi açılarından d...

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öğrenci evi tartışmalarıyla ilgili, “Bir çok aile, bir çok veli bu konudaki kendi açılarından derin ızdıraplarını Sayın Başbakanımızla paylaştıklarını ve bu konuda tedbir alınmasını, sorumlu makamında olan Sayın Başbakanımızdan vebal yükleyerek talep ettiklerini biliyoruz” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öğrenci evi tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Canikli, bir gazetecinin öğrenci evleriyle ilgili Başbakan ve bakanlar tarafından yapılan açıklamaların kafaları karıştırdığı yönündeki bir sorusu üzerine, açıklamalarda bir çelişkinin bulunmadığını ifade etti. Bakanların kendi görev alanlarıyla ilgili bölümler hakkında açıklamalar yaptığını dile getiren Canikli, “Bu son derece normaldir. Burada çok açık şekilde bahsedilen şudur; ev ya da başka bir formatta onun önemi yok. Özel yurt gibi kullanılan alanlardan bahsedilmektedir. Çünkü Sayın Başbakanımızda bunu öğrencilerin çoklukla kaldığı yerler olarak ifade etti çok açık bir şekilde. Buda nedir; özel yurttur. Yani 8 kişi olur, 10 kişi olur, 15 kişi olur ve bu gibi yerlerde özel yurt statüsüne sokulacak olan alanlar devletin denetimi ve gözetimi altında olmalıdır. Bu yasalarla devlete verilen bir görevdir. Olaya bu açıdan bakmaz lazım. Ayrıca gençlerin korunması bir anayasal ve yasalarla hükümetlere verilen bir görevdir. Eğer toplumun önemli bir kesimi, önemli bir bölümü ve kişisel bazlı aynı zamanda bu şekildeki işleyişi ciddi bir problem olarak görüyorsa buna hükümetimizin genelde devletin kayıtsız kalması düşünülemez. Bunu bir sorun olarak vatandaşlarımızın önemli bir bölümü tarafından kabul ediliyorsa bizim içinde sorundur. Elbette anayasa ve yasal çerçevesinde yine anayasa ve yasaların verdiği talimatı yerine getirmek üzere yani gençlerin korunması, bu görevi yerine getirmek üzere gerekli adımlar atılır, gerekli tedbirler alınır. Ne bakanlarımızın açıklamalarında nede Sayın Başbakanımızın açıklamalarında hiçbir çelişki söz konusu değildir. Çokluklu öğrencilerin kaldığı yerlerdir. Tanım budur” diye konuştu.

“AİLELER IZDIRAPLARINI BAŞBAKANA İLETTİLER”
Evlerde kalan öğrencilerin ailelerine haber verileceği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Canikli, “Sayın Başbakanımızın açıklamalarından da biliyoruz. Bir çok aile, bir çok veli bu konudaki kendi açılarından derin ızdıraplarını Sayın Başbakanımızla paylaştıklarını ve bu konuda tedbir alınmasını, sorumlu makamında olan Sayın Başbakanımızdan vebal yükleyerek talep ettiklerini biliyoruz. Bu çok önemli. Biz bir toplumda yaşıyoruz ve toplumun gerçekleri ve realiteleri var. Elbette atılan her adım anayasa ve yasalar içerisinde kalınması gerekir. Bu tartışma dışı. Dün örnek olarak vermiştim. Bu benim tabii ki şahsi düşüncem” dedi.

“ÇOK CİDDİ RAHATSIZLIKLARINI İFADE EDEN VELİLER OLMUŞTUR”
Ailelerin ne gibi bir talebinin bulunduğu yönündeki bir soru üzerine Canikli, bu tür hususları kamuoyu ile paylaşmanın doğru olmadığını belirterek, “Bunların tamamına yakını belki özel hayat kavramı içerisinde değerlendirilmesi gereken hususlar. Ama görevli ve sorumlu makamında olan kişilerin soruna çözüm bulma noktasında elbette yapmaları gerekenler vardır. Dolayısıyla bunları hem isimlendirmek hem de detaylandırmak, kamuoyuyla paylaşmak doğru değildir. Talepler gelmiştir ve gelmektedir. Yani bu şekilde eğitime gönderdikleri çocuklarının bu şekilde bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürmelerinden çok ciddi rahatsızlıklarını ifade eden veliler olmuştur” şeklinde konuştu.

“DÜZENLEME DOĞAL OLARAK YAPILIR”
Canikli, talepte bulunan ailelerin çocuklarının takibe alınıp alınmayacağı yönündeki soruya ise, “Hayır burada tabii ki olay münferit değil. Olayı değerlendirirsen bir sorun olarak görüldüğü zaman düzenleme doğal olarak yapılır. Kişi bazında güvenlik güçlerine bir talep geldiği zaman güvenlik güçleri görevlerini yaparlar. O ayrı bir konu. Ama kast edilen bu sorunu büyük oranda çözecek veya hafifletecek adımların atılması gerekir” cevabını verdi.

“YANİ BU NE BASKINDIR NE DE BAŞKA BİR ŞEYDİR”
Gazetelerde yer alan ‘öğrenci evlerine polis baskın yapacak’ iddialarını sorulması üzerine Canikli, “Herhangi bir apartmanda bir kişi komşusundan şikayette bulunduğu zaman ne yapıyorsa herhangi bir şikayet üzerine hangi ulus takip ediliyorsa o usul takip edilir. Mecbur zaten bir şikayette bulunulduğu zaman ilgili kurumlar dikkate almak zorundadır. Genel olarak söylüyorum bu konu için söylemiyorum. Elbette o şikayeti yok saymak mümkün mü? O zaman görevlerini yapmamış olurlar. Yani bu ne baskındın ne de başka bir şeydir” ifadelerini kullandı.
(İHA)