BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,79
HABER /  GÜNCEL

Oğlunun adını Hüseyin Arda koydu

Babası Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan yeni doğan bebeğe Hüseyin Arda ismini koydular.

Abone ol
Ermenek'teki mahsur kalan işçilerden Hüseyin Gültekin’in aynı gün doğum yapan eşi evine döndü. Ayşe Gültekin, oğluna babasının çok istediği Arda ismini ayrıca Hüseyin adını vereceğini söyledi.
 
Bir yıllık evli 28 yaşındaki Hüseyin Gültekin, geçen salı sabahı Kazancı Akmanastır köyündeki evinden büyük bir heyecanla çıktı. Gültekin’in keyfini yaklaşık 40 kilometre uzakta çalıştığı maden ocağına gitmek bile kaçırmıyordu, çünkü o gün bir oğlu olacaktı.
 
"Oğlumun ismi Arda olsun" diyen Gültekin, eşinin verdiği peynir, ekmek ve zeytinden oluşan azığıyla madene indi. Ancak öğle yemeği molasında madeni su bastı, Gültekin 17 arkadaşıyla birlikte mahsur kaldı. 

Kaza haberi Ayşe Gültekin'i sarstı ancak aynı akşam saat 19.20’de sağlıklı bir erkek bebek dünyaya
getirdi.

"HÜSEYİN BENİ BU KADAR BOŞ BIRAKMAZ"

Ertesi gün taburcu olan anne Gültekin köyüne döndü. Evinde hemşire gözetiminde tutulan annenin ilk sorusu "Hüseyin’im nerede? O beni bu kadar boş bırakmazdı" oldu. Anne Gültekin madende bir kaza yaşandığını doğuma girmeden öğrenmişti ancak eşinin hâlâ mahsur olduğundan habersizdi.
Hüseyin Gültekin’in ablası Nadire, bakımını üstlendiği gelini üzülmesin diye ona durumun ciddiyetini sindire sindire anlattıklarını söyledi.
 
“Ayşe, eşinin durumunu biliyor, ama onun kurtulacağına, çıkıp eve geleceğine inanıyor. ‘Madem böyle bir felaket oldu, ne olursa olsun oğluma önce babasının adını vereceğim, sonra da onun çok istediği Arda ismini koyacağım. Geldiğinde o da bu duruma çok mutlu olacak’ diyor. Ben aslında Konya’da yaşıyorum. Haber alır almaz buraya nasıl geldiğimi Allah bilir. Ne yapalım olan oldu artık, ona ve bebeğe en iyi şekilde bakmaya çalışacağız.”

Ayşe Gültekin, kendisinin görüntülenmesini istemedi ancak bebeğinin fotoğraflarının çekilmesine izin verdi. Bebeği kucaklarından bırakmayan akraba ve komşuları, babası Hüseyin Gültekin’in mahsur kaldığı yerden kurtulması için gece gündüz dua ettiklerini söylediler, "İnşallah gelir de oğlunu kucağına alır, kendi adını taşıdığını görür" dediler.

"KADER İŞTE"

Hüseyin Gültekin’in hem komşusu hem de uzaktan akrabası olan 70 yaşındaki Emine Öğütlü de olay gününden beri perişan olduklarını söyledi. Beşi erkek yedi çocuğu olan Öğütlü, Hüseyin’i kendi oğullarından ayırt etmediğini, uzun süre önce belki de damadı olacağını belirtti.

“Hüseyin’i çok severdim ben. Kızımla evleneceklerdi belki uzun süre önce ama Allah yazmamış, nasip işte. Şimdi eşi Ayşe’yi de kızım gibi severim, dünya tatlısı bir insan, çok şükür sağ salim oğlunu doğurdu geldi, inşallah Hüseyin de madenden sağ salim çıkar gelir, oğlunu kucağına alır.”